PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

FAE i clubs d’esquí estudien donar la temporada per acabada

Pràcticament tots els esportistes andorrans es veuen afectats per les cancel·lacions de competicions

Per Miquel López-Egea

Àlex Rius en una competició de la temporada.
Àlex Rius en una competició de la temporada. | Oriol Molas / FAE

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va anunciar ahir que havia donat l’ordre de tornar a Andorra a tots els esquiadors que es troben fora del país. Així mateix, va informar que prohibeix tots els desplaçaments fora del país de corredors amb llicència FAE. Tampoc es disputaran els Campionats Nacionals, per tant, la 30a posició d’Iria Medina al gegant FIS de Le Sauze (França) i la 33a posició de Carla Mijares a la mateixa poden ser els darrers resultats internacionals de la temporada. L’ens i els clubs d’esquí, d’aquesta manera, estudien donar la temporada per acabada, entrenaments inclosos.

En aquest sentit, Carles Visa, gerent de l’entitat, va explicar que «no volem exposar a ningú més, vista la situació que estem vivint». «És molt complicada i el més senzill és no exposar a ningú, volem que els equips vagin tornant, el que preval és la salut de la nostra gent», va comentar. Inicialment la FAE tenia la intenció de centrar l’activitat de cara als Campionats Nacionals que s’havien de disputar al país, però les mesures exposades ahir per l’Exectutiu van fer que també es cancel·lessin també aquestes proves.

Respecte als esports d’hivern, Special Olympics Andorra va decidir suspendre el Trofeu Internacional d’Esquí que s’havia de celebrar del 20 al 22 de març al sector del Tarter de Grandvalira. «La federació ha pres la decisió després que les delegacions d’Itàlia, Suïssa i Mònaco hagin confirmat que no participarien en la competició per motius de prevenció», va explicar l’entitat en un comunicat.

El tennis, suspès

La jove tenista andorrana, Vicky Jiménez, també va veure ahir afectat el seu calendari de competició. Per tant, després de perdre per 6-2 i 6-3 en dobles al torneig del circuit professional d’Amiens, la tenista haurà de tornar a casa. «Ha sortit una notificació de la ITF que es cancel·len tots els tornejos fins al 20 d’abril», va explicar el seu pare i entrenador, Joan Jiménez, que va afegir que «tornem cap a casa. Entrenarem durant cinc setmanes perquè no es pot jugar a cap lloc». Així, no és l’únic esport que s’ha vist afectat perquè després de tots els anuncis dels darrers dies, ahir es va conèixer que la Titan Desert by Garmin, on hi solia haver presència andorrana, posposava l’edició.

Per la seva part, el MoraBanc va anunciar que «tots els entrenaments dels equips de la base del club queden suspesos a partir de demà». «La decisió s’emmarca en les mesures adoptades per protegir al màxim els infants», afegia.

La FAF, sense activitat

La junta directiva es va reunir ahir a la nit de manera urgent i va anunciar la suspensió de «tots els partits i entrenaments, tant en categoria masculina com femenina de futbol, futbol sala i categories de base per un termini de com a mínim dues setmanes». També va manifestar que no es descarta prendre altres accions en funció de l’evolució de la propagació del coronavirus. Respecte als enfrontaments contra Moldàvia, Illes Fèroe, Anglaterra i Àustria de les seleccions absoluta i sub-21, va notificar que «estem en comunicació diària amb la UEFA per veure quines accions s’han de prendre». Però és de preveure que els enfrontaments també es veuran cancel·lats en els pròxims dies.

En aquest sentit, Marc Vales, que milita al Sandefjord de l’EliteSerien de Noruega ha vist ajornats els partits un mes, igual que Joan Cervós, que va marxar cedit al Colorado Springs Switchbacks de la USL Championship, competició que es va veure ajornada també 30 dies. 

Qui també atura tota la seva activitat a partir d’avui és la base de l’FC Andorra, que valorarà la data del seu retorn en funció de l’evolució de la situació per evitar promoure les cadenes de contagi.

Més federacions afectades

La Federació Andorrana de Taekwondo aturarà tota la seva activitat perquè es va suspendre el Campionat de Catalunya infantil, el d’Espanya, l’Europeu de clubs i el Preolímpic.

La Federació Andorrana de Karate va informar, «per la nostra salut i la integritat d’Andorra com a país» que prenia «la decisió de suspendre fins a nou avís totes les sortides per participar en diferents esdeveniments en l’àmbit internacional». «D’aquesta forma evita la possibilitat de contagi portant el virus cap a casa nostra», assegurava i destacava que «les competicions afectades són la Lliga Nacional Espanyola cadet i sènior, la Youth League, les series A i la concentració prevista a Suances (Cantàbria) per la preparació dels Jocs dels Petits Estats».

La Federació Andorrana de Natació també va comunicar que suspenia «totes les competicions durant quinze dies» i que «per tant, queden suspesos el Trofeu Ciutat de Sabadell, la Lliga Base Braça i el Trofeu Santa Oda». A més, també es va confirmar la suspensió del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’Asfalt i el Campionat de Catalunya de Muntanya.

Qui sí que mantindrà la seva activitat seran els equips del VPC que competeixen a França, ja que es permeten competicions que tinguin un aforament de màxim 800 persones. Però la situació podria canviar.

Els Jocs Olímpics de Tòquio, molt en dubte

La governadora de Tòquio, Yuriko Koike va declarar que l’anunci de l’Organització Mundial de la Salut de declarar-ho pandèmia «podria afectar» a la decisió sobre què fer amb els Jocs Olímpics. En aquest sentit, el president dels Estats Units, Donald Trump, va demanar posposar la competició un any. «Prefereixo això a veure els estadis buits per tot el món», va sentenciar després de conèixer les declaracions fetes per Koike. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT