PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Entrenaments a casa

La majoria d’esportistes es confinen a causa del coronavirus però no renuncien a practicar esport

Per Miquel López-Egea

Margot Llobera entrenant amb la bicicleta estàtica.
Margot Llobera entrenant amb la bicicleta estàtica. | Margot Llobera

Fa uns dies, la situació que està vivint Andorra i el món era impensable. La setmana passada es va arribar a una situació crítica, de manera que no hi ha hagut més remei que decretar mesures extraordinàries. Aquesta situació ha colpejat de manera extremadament dura a l’esport, que sens dubte, ha vist tota la seva activitat reduïda i ha portat a la majoria d’esportistes a veure’s obligats a entrenar des de casa. 

La jornada d’aquest cap de setmana va ser molt estranya perquè no hi va haver cap competició. Per aquest motiu, la majoria d’esportistes del Principat han buscat maneres de poder seguir amb la seva rutina. A més, els principals clubs del Principat han donat directrius als seus esportistes. En el cas del MoraBanc Andorra, que, com tothom va decidir suspendre els entrenaments, el portaveu del club, Gabriel Fernàndez, va explicar que «els jugadors tenen una planificació específica per cada un per fer alguna cosa a casa, uns exercicis que han de fer per no rovellar-se completament, però són coses pal·liatives». «No podran entrenar perquè la situació és la que és i el preparador físic els ha preparat uns exercicis personalitzats perquè cadascú té unes necessitats especials», remarcava. Per una altra banda, quant al futur de la competició, va manifestar que «la situació està a punt de rebre unes notícies que la consolidaran més o no en el temps. L’ACB es reunirà per videoconferència». 

Així mateix, l’altre club professional del Principat, l’FC Andorra, va donar el cap de setmana lliure als jugadors i els va recordar que seguissin les recomanacions de tots els ciutadans, de manera que avui decidirà què farà amb els entrenaments, que previsiblement se suspendran perquè no hi ha una altra opció. 

Tothom ha rebut directrius

 Els jugadors dels equips no professionals del Principat també han rebut indicacions. Wifi Balart, entrenador de l’Andorra HC, va manifestar que «s’ha dit els jugadors que facin bondat i que mirin de quedar-se a casa». Gelaisy Cantero, entrenador del CV Encamp va demanar als jugadors que «estudiïn els partits per internet i que facin exercici per mantenir el cos actiu, així com que practiqui amb la pilota qui pugui». 

El VPC Andorra també ha pres mesures. «Tinc pensat fer alguna planificació física per poder entrenar des de casa. Esperem tenir més informació, no sé què serà de la lliga, estem una mica a l’expectativa», indicava el tècnic Jonathan García. Per la seva part, Ilde Lima, capità de la selecció de futbol i de l’Inter d’Escaldes, va explicar que «tinc la sort de tenir una mena gimnàs a casa, amb bicicleta estàtica i cinta de córrer». «Així puc fer entrenament encara que és millor a sortir per la muntanya, el dia es fa llarg si no fas alguna cosa», destacava i comentava que «el club ens ha passat un programa d’exercicis per poder fer a casa,  a través del preparador físic, com estem veient a les xarxes». «En quinze dies no estarà la cosa solucionada, crec que s’allargarà, suposo que els amistosos s’anul·laran», destacava i recordava que «tornar a començar serà complicada, suposo que els organismes ja decidiran què passa si això s’allarga».

En aquesta línia, els qui participen en esports individuals també estan treballant com poden i des de casa. En aquest sentit, el nedador Bernat Lomero va comentar que «he entrenat com he pogut». «He agafat el corró del meu pare i a partir d’ara, des de la federació farem una videotrucada en la qual tots farem un entrenament dirigit per l’Hocine Haciane», aclaria i recordava que «és molt dur no entrenar quan els Jocs Olímpics estan aquí mateix». La pilot Margot Llobera va explicar que «hem de tenir paciència». «Ens hem adaptat per entrenar a casa, fent bicicleta i exercicis que podem fer perquè no podem sortir, hem d’estar forts de defenses», afegia. Així mateix, l’esquiador de la Federació Andorrana de Muntanyisme, Gerber Martín, va assegurar que «els objectius s’han acabat perquè s’ha anul·lat tot». «El poc que pugui fer es redueix a fer abdominals, flexions i el que pugui treballar amb les gomes», revelava i indicava que «tenim la sensació de no haver fet ni mitja temporada». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT