PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El COI mantindrà una reunió decisiva per al futur dels Jocs

Bach es reunirà amb totes les federacions internacionals per estudiar la situació

Per Miquel López-Egea

La bandera dels Jocs Olímpics de Tòquio.
La bandera dels Jocs Olímpics de Tòquio. | EFE

Els Jocs Olímpics de Tòquio estan en perill. I cada dia que passa de la pandèmia pel coronavirus, més. En aquest sentit, Thomas Bach, president del Comitè Olímpic Internacional (COI), va explicar a AFP que avaluarà la situació amb les federacions internacionals demà, en una conferència telefònica decisiva per al futur de l’esdeveniment. 

En aquest sentit, l’objectiu de la reunió serà mantenir informades a les federacions internacionals de la situació, així com als Comitès Olímpic Nacionals i a tots els esportistes. Així mateix, es preveu que en aquesta reunió tothom pugui esvair els dubtes, a més d’avaluar totes les actuacions que s’han fet fins ara des del COI. 

Per un altre costat, també s’analitzarà com se solucionen els problemes derivats de la suspensió de tornejos pel Covid-19, que està paralitzant tot l’esport mundial. Cal recordar que en els darrers dies ja s’havia plantejat la possibilitat d’ajornar-los, tot seguint les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut.  A més, cal tenir en compte que la cancel·lació dels tornejos classificatoris pot resultar un gran maldecap, encara que el COI també es va manifestar «flexible» respecte a la classificació per al torneig. 

Per un altre costat, dissabte, el primer ministre japonès, Shinzo Abe va afirmar al president dels Estats Units, Donald Trump que «els preparatius per als Jocs Olímpics de Tòquio seguiran el seu curs tot i el nou brot de coronavirus». Trump els vol ajornar. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT