PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La UEFA marca el 21 de juny com a límit per acabar la Lliga Nacional

Rubiales assegura que les competicions espanyoles s’acabaran «abans o després» del 30 de juny

Per Miquel López-Egea

El president de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), Fèlix Álvarez, durant la reunió amb la UEFA.
El president de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), Fèlix Álvarez, durant la reunió amb la UEFA. | FAF

Després de la reunió per videoconferència que la UEFA va mantenir amb les 55 federacions que la componen, l’associació de clubs ECA i el sindicat de jugadors FIFpro, es va decidir que la Lliga Nacional haurà d’acabar abans del 21 de juny. La decisió es va prendre després que totes les competicions europees s’hagin vist suspeses per la pandèmia generada pel coronavirus. En aquest sentit, el que no està clar és quan es podrà reprendre.

«La UEFA exigeix pel nostre coeficient de federació, que la lliga acabi abans del 21 de juny», va explicar el president de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), Fèlix Álvarez que va aclarir que «en principi, dependent de com vagi la situació, podrem encaixar-ho bé i acabar en aquesta data». Per tant, les jornades de celebració de les primeres rondes de les competicions europees, no es van decidir perquè depenen de com evolucionin els fets. 

Per un altre costat, també es va decidir ajornar els dos amistosos que havia de disputar l’absoluta a final de mes, contra Moldàvia i les Illes Fèroe. «Els amistosos previstos per març es posposen al mes de juny, i en aquest caldrà veure si els fem tots», manifestava Álvarez, que recordava que «també és una mica precipitat opinar perquè s’han posposat». 

Així mateix, en el cas dels enfrontaments previstos de la selecció sub-21 respecte als duels de classificació per a l’Europeu, es va decidir que es reubicaran també al juny. «Els partits de la sub-21, contra Anglaterra i Àustria, es posposen entre juny i juliol, caldrà parlar amb les federacions per encaixar-ho», afirmava i recordava que «ens va bé perquè no teníem cap partit de la sub-21 previst al juny, no ens canvia molt el tema». En aquesta reunió, encara que no afecta Andorra, es va decidir l’ajornament d’un any de l’Eurocopa, que s’havia de celebrar aquest estiu a 12 ciutats europees, de manera que se celebrarà l’estiu del 2021 a les mateixes localitats. A més, la final de la Lliga de Campions serà el 27 de juny i la de l’Europa League, el 24.

També es va decidir crear un grup de treball amb la participació de representants de les lligues i dels clubs per examinar les solucions als calendaris que permetin completar la temporada actual i qualsevol altra conseqüència de les decisions adoptades en la reunió d’ahir. «La salut dels aficionats, el personal i els jugadors ha de ser la nostra principal prioritat i amb aquest esperit la UEFA ha presentat un nombre d’opcions perquè les competicions poguessin acabar la temporada de manera segura», va remarcar el president de l’entitat, Aleksander Ceferin. «Estic orgullós de la resposta dels meus companys del futbol europeu, hi ha hagut un gran esperit de cooperació, ja que tots han reconegut que havien de sacrificar alguna cosa per poder obtenir el millor resultat», afegia. 

Acabar les competicions

Després de la reunió, el president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, va comparèixer  per recordar que és partidari «d’acabar les competicions abans o després del 30 de juny per fer justícia als clubs», sense valorar les diferents opcions que es van posar sobre la taula. «Consideraríem una injustícia acabar la classificació tal com està ara», remarcava i assegurava que «garantirem la justícia», de manera que si no hi ha dates «haurem de parlar de play-off o d’una altra mena de fórmules, però amb consens», remarcava. Tampoc es donarà la temporada per nul·la. Aquesta decisió afecta directament a l’FC Andorra així com tots els seus filials i als equips de la FAF inscrits a la Federació Catalana de Futbol. 

Per un altre costat, Rubiales va prometre ajudes per als equips no professionals d’àmbit estatal, és a dir, va assegurar que es duria a terme el programa Impulso 21. «Fins al darrer euro que promet la federació està garantint, no volem cap mena d’incertesa», va afirmar. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT