PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Martí Riverola: «Si tot el club no hagués estat unit amb els canvis, s’haurien vist fisures»

Entrevista al jugador de l'FC Andorra

Per Miquel López-Egea

El jugador de l'FC Andorra, Martí Riverola.
El jugador de l'FC Andorra, Martí Riverola. | @fcandorra

Martí Riverola va arribar a l’FC Andorra quan Gerard Piqué el va fitxar. Des de llavors, ha estat clau en la seva evolució. Com tothom, viu confinat a causa de la pandèmia generada per la Covid-19, però segueix entrenant. 

–Com està entrenant a casa? 

–Per part del club ens van donar un programa i l’hem seguit, fins que ens diguin si s’aixeca el confinament. 

–Com viu personalment tot això? Té la família a Andorra. 

–Intentem crear una rutina amb la nena d’un any que tenim. Al final, per ella, hem d’intentar aparentar normalitat. Ella no pot sortir, però intentem que estigui entretinguda. 

–Quina relació està tenint amb els tècnics? 

–Ens fan el seguiment per veure com fem el treball. Hi ha tanta incertesa que no sabem ben bé com reaccionar, però estan a sobre. Hem d’estar preparats per si es torna a jugar.

–S’està parlant molt dels sous dels jugadors, però a Andorra, tot es manté igual. Suposo que és agraït, sobretot en comparació amb altres equips 

–Sí. És una situació excepcional encara que no sabem ben bé com acabarà tot. Quan ens veiem, serà un dels temes que segurament parlarem i ja veurem com queda. 

–Quan creu que tornaran a jugar? 

–Desitjaria que fos demà. La vida sense futbol és complicada. Vaig estar a Itàlia molt de temps i ho vaig seguint. Encara ens costa veure la llum. Espero que puguem començar a entrenar en un mes o, si pot ser, ja estar entrenant i, a partir d’aquí, fer un recorregut per acabar la temporada el millor possible. 

–Confia en el fet que es pugui acabar? 

–És l’esperança. Per això treballem per mantenir la forma. Ha estat una temporada en la qual vam començar molt bé i després, vam tenir una baixada. Però tenim ganes de dir la nostra i, si podem recomençar, potser aquesta energia ens ve bé per estar al millor nivell. 

Martí Riverola: «[Amb Nacho Castro] no hem tingut temps suficient per poder a poder aprofundir en cap tema»

–Si es torna a competir, els play-off segueixen sent l’objectiu? 

–Primer de tot, hem de tornar a fer les coses. És molt complicat però hem d’intentar el màxim de punts. En els darrers partits, ja veurem a quina alçada estem i podrem fer els càlculs i veure si és possible. 

–Serà com una temporada nova. Està preocupat? 

–Estar un mes parats costa molt per molt que vulguis mantenir l’activitat física. L’estat de forma futbolístic es veu molt afectat. Haurem d’estar el millor possible, si es reprèn. 

–A més, va coincidir en el fet que just hi va haver un canvi d’entrenador. Quasi no s’han pogut adaptar, no? 

–Tot ha vingut de cop aquest any. La part positiva és que ja vam fer els dos primers partits i portem quatre punts, que és una bona dinàmica. Això ens ha de donar moral per mantenir la bona línia i buscar un objectiu optimista per nosaltres. 

–Van parlant amb Nacho Castro? 

–Sí, ens comenta com està anant la situació, sobretot per saber com estem anímicament i per saber com estem els familiars. 

Martí Riverola: «Hem de tornar a tenir la mentalitat i l’estat anímic positiu; ens va costar molt sortir de la dinàmica que portàvem»

–I com estan? 

–Cadascú ho viu de la seva manera. Hi ha qui té jardí i qui té menys espai. Cadascú es busca la vida per intentar oblidar que ha d’estar tancat i fer el màxim de coses possibles. No s’ha de perdre el somriure. 

–Com va viure el canvi d’entrenador? 

–Sempre és complicat. Teníem un grup molt fort i maco però quan passa una cosa així, et toca la part emocional perquè ja tens un vincle. Amb Gabri vam viure molts moments. Però és futbol i hi ha decisions que s’han de prendre. Ara hem d’intentar que els resultats tornin a venir. 

–Ha viscut molts canvis, com un ascens exprés. 

–Quan hi ha un ascens així, hi ha molts factors perquè el club ha de créixer a velocitats forçades. Això ho hem de valorar perquè de part de tots hem fet una bona feina. Els resultats ens han seguit acompanyant. Tal com havien anat les coses a principis de temporada, no se sabia exactament quin era l’objectiu. Tots hem posat la nostra part. 

–De cara al públic es deia que l’objectiu era la permanència, també era el missatge de cara en dins?

–No hi havia unes directrius marcades. El grup és molt ambiciós, hem sortit sempre a guanyar i per aquest motiu, les expectatives han anat creixent. Ens hem anat contagiant d’aquest estat d’ànim de victòries i hem vist que l’ascens dues temporades seguides, era possible. 

Martí Riverola: «Si podem recomençar, potser aquesta energia ens va bé per estar al millor nivell, tenim ganes de dir la nostra»

–Just quan va arribar Nacho Castro, què li va demanar? 

–Volia transmetre confiança i que tothom tornés a estar al millor estat possible per tornar a la victòria. No hem tingut temps suficient per a poder aprofundir en cap tema. 

–Quan es torni a competir, quins són els deures que ha de fer l’equip? 

–Hem de tornar a tenir la mentalitat i l’estat anímic positiu. Vam entrar en una dinàmica que sempre passa en el futbol, i la nostra ens va durar molt. Va ser dur. Ens va costar molt sortir. Hem de recuperar l’alegria jugant i tornar a plantar cara als equips, com vam fer durant la primera volta. 

–La unió al vestidor hi ha sigut sempre? 

–Això ha estat un dels pilars importants de l’Andorra. Si tot el club no hagués estat unit amb tots els canvis, s’haurien vist fissures per tot arreu. Però no ha estat així. Que els resultats no hagin acompanyat, ha estat més de les situacions particulars. 

–Fa un bon temps que viu a Andorra, com se sent amb el país? 

–Ho dic tot dient que m’he quedat al país vivint la Covid-19. Estem molt a gust. És la primera vegada que estic a prop de la família, i ho agraeixo. Hi ha un nivell de vida molt bo i la gent és sana. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT