PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’UCI manté la prova de la Copa del Món de Vallnord al calendari

La suspensió de totes les competicions no afecta per ara a la cursa que s’ha de celebrar al Principat

Per Miquel López-Egea

El pilot durant la darrera edició de la Copa del Món a Andorra.
El pilot durant la darrera edició de la Copa del Món a Andorra. | Boris Beyer / Red Bull Content Pool

L

 a Copa del Món de ciclisme de muntanya que ha d’acollir Vallnord-Pal Arinsal del 16 al 21 de juny, de moment, segueix programada en la darrera actualització del calendari de la Unió Ciclista Internacional (UCI), feta el passat dijous i publicada ahir. Tanmateix, el que sí que es va posposar són els Mundials de cross-country, relleus i bicicletes elèctriques, que s’havien de celebrar del 25 al 28 de juny a Albstadt, Alemanya. 

En aquest sentit, dimecres passat, l’UCI va reunir a tots els representants del ciclisme de carretera, és a dir, organitzadores, equips i ciclistes per discutir la situació, de manera que es va decidir suspendre totes les competicions de carretera fins a l’1 de juny, de manera que l’entitat va decidir que, per extensió, aquesta decisió s’aplicaria a totes les disciplines i categories del ciclisme. Per tant, aquesta decisió, totes les competicions de la Copa del Món fins a l’1 de juny van ser suspeses, de manera, que si no hi ha cap canvi en el calendari, això implicarà que la competició comenci a Vallnord. 

L’UCI va emetre un comunicat en el qual es va reconèixer que es treballa per tirar endavant i que es comunicarà «quan les condicions siguin bones». Així mateix, cal recordar que l’entitat no exclou la possibilitat d’endarrerir el final de la temporada depenent de la data en la qual es reprenguin les carreres, que això, encara no se sap. Per tant, seguint la línia de les competicions, en el cas que l’UCI decidís ajornar la competició, Andorra tindria la possibilitat d’acollir la prova aquest mateix any perquè segons estableix l’entitat, hi haurà prioritats un cop es recol·loquin les proves en el calendari de manera que les Copes del Món UCI són el més important, a excepció dels Mundials que són la màxima prioritat, de manera que tenen preferència per sobre dels campionats continentals, nacionals i esdeveniments del calendari internacional UCI.

D’altra banda, l’entitat també va donar a conèixer que fins ara havien rebut un total de 450 sol·licituds d’ajornaments o cancel·lació d’esdeveniments, la majoria, però, en ciclisme de carretera. Per tant, a causa de la situació, l’ens va aprofitar per recordar que aquest període d’incertesa «està debilitat la situació financera de tots els implicats» i que «s’ha d’estar units, ser responsables i forts». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT