PUBLICITAT

Andorra la Vella

La nova Seu de la Justícia ja compta amb 160 treballadors

Els batlles, secretaris judicials i públic tindran circuits diferenciats

Per Judith Sáez

El cap de Govern, Xavier Espot, juntament amb els titulars d'Ordenament Territorial i Justícia, Jordi Torres i Josep Maria Rossell, i el secretari d'Estat de Justícia i Interior, Joan Antoni León, a les instal·lacions de la nova Seu de la Justícia.
El cap de Govern, Xavier Espot, juntament amb els titulars d'Ordenament Territorial i Justícia, Jordi Torres i Josep Maria Rossell, i el secretari d'Estat de Justícia i Interior, Joan Antoni León, a les instal·lacions de la nova Seu de la Justícia. | SFGA/JAViladot

El nou edifici administratiu de la Seu de la Justícia, ubicat al carrer Baixada del Molí d’Andorra la Vella, ja s’ha començat a omplir amb 160 treballadors de l’antiga Batllia avui, després que ahir visitessin les instal·lacions el cap de Govern, Xavier Espot, acompanyat del ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, i del ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres.

L’objectiu d’aquest nou centre és assolir funcionalitat i practicitat, així com garantir donar un bon servei als usuaris. En aquest sentit, el centre compta amb una planta baixa i set plantes superiors sumant un total de 15.458 metres quadrats que va dissenyar l’estudi de l’arquitecte Pere Espuga. A més, es divideix en dependències destinades, entre d’altres, a sales de Cúries i Sales de Vistes, el CSJ, les Batllies Civils, les Batllies d’Instrucció Ordinària, les Batllies d’Instrucció Especialitzada, la Fiscalia, el Tribunal de Corts i el Tribunal Superior de Justícia.

En contret, aquest edifici, ha suposat un cost de 22.155.358,66 euros, que va començar a plantejar-se l’any 2014. En aquesta línia, el titular d’Ordenament va recordar que va ser aquell any quan es va publicar el concurs d’idees per a la redacció del projecte i la direcció d’obres, que el 2016 es van adjudicar els treballs de construcció fase 1 i que es van completar amb l’adjudicació de la fase 2 el 2019.

Circuits

Tant el personal com els ciutadans que hi accedeixin hauran de seguir uns circuits diferenciats «per evitar tensions». D’aquesta manera, Torres va especificar que, per una banda, «els batlles, secretaris judicials i jutges no creuen el públic». En segona instància, els detinguts entrarien per la planta soterrània, concretament, per l’aparcament de l’edifici, i tampoc es trobarien amb els advocats, que seguirien un circuit diferenciat. Finalment, tot el personal de l’administració de la Justícia accedirà per un espai privat i no pels ascensors que es troben a la planta baixa. D’aquesta manera, s’assoleix una separació també amb la ciutadania. Des de l’Executiu van emfatitzar que l’estructura actual de la instal·lació compta amb la possibilitat d’ampliar dues mitges plantes en cas de necessitat.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT