PUBLICITAT

L'ocupació al Pirineu de Lleida arribarà al 80% durant el Nadal

  • El Patronat de Turisme estima que les estacions vendran uns 200.000 forfets
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Periodic
Uns esquiadors a Espot. Foto: ACN

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu una ocupació mitjana del 80% al Pirineu lleidatà entre el 25 de desembre i el 9 de gener. La neu caiguda els darrers dies i les baixes temperatures, que han permès la fabricació de neu artificial, garanteixen unes bones condicions per a la pràctica de l'esquí durant els 16 dies de festes nadalenques.

La previsió és que les estacions d'esquí rebin la visita d'unes 100.000 persones i que es venguin uns 200.000 forfets. El Patronat de Turisme estima que, durant aquestes festes, es faran unes 325.000 pernoctacions entre hotels, cases de turisme rural i apartaments de la demarcació, i que l'impacte econòmic serà d'uns 50 milions d'euros.

Totes les estacions d'esquí alpí del Pirineu lleidatà tenen oberta la major part les seves instal·lacions, amb bons gruixos de neu i amb la previsió de noves nevades els pròxims dies que poden millorar la superfície esquiable.

Totes les estacions d'esquí nòrdic confien en l'arribada de noves precipitacions per poder obrir els seus complexos per a la pràctica de l'esquí. Actualment, es mantenen totes obertes per a usos turístics, amb l'excepció de Tavascan, que té obertes les seves instal·lacions per l'alpí, si be pel nòrdic estarà tancada pel cap de setmana de Nadal.

L'ocupació turística a les comarques del Pirineu de Lleida amb estacions d'esquí oscil·larà al voltant del 80%. La plena ocupació arribarà, en alguns casos, als establiments d'hoteleria situats a les proximitats dels centres hivernals i, principalment, el cap de setmana de Cap d'Any.

S'espera que la setmana de Cap d'Any a Reis tindrà un comportament millor que la setmana de Nadal a Cap d'Any, tot i que també amb uns nivells alts d'ocupació. Per al dia de Nadal, com també per al diumenge 9 de gener, es preveu un percentatge d'ocupació baix. Cal destacar també l'alt nivell de reserves de packs d'esquí de setmana que s'han contractat, que inclouen cinc dies d'esquí amb monitor i l'allotjament, informa l'ACN.

El gruix més important de turistes al Pirineu lleidatà arribarà a partir del diumenge 26 de desembre. Els dies amb la millor ocupació turística seran del 29 de desembre fins al 3 de gener per poder gaudir del Cap d'Any a les comarques pirinenques, tot i que l'ocupació a la resta de la demarcació també serà bona en aquestes dates, principalment en oferta de turisme rural, que tindrà una ocupació alta a totes les comarques.

Pel que fa als establiments hotelers situats a les comarques del Pirineu sense estacions d'esquí al seu àmbit d'influència, també tindran una bona ocupació sempre que el temps acompanyi, tot i que inferior. Pel nivell de reserves fetes actualment, l'ocupació hotelera podria situar-se al voltant del 60% d'acord amb les dates i les zones.

OFERTA RURAL / Quant al turisme rural, l'ocupació es podria situar al voltant d'un 85% al conjunt de la demarcació de Lleida. La major ocupació es produirà als establiments situats a les comarques del Pirineu, on s'arribarà a la plena ocupació per la setmana de Cap d'Any.

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida estima que durant aquestes festes es faran unes 325.000 pernoctacions entre hotels, cases de turisme rural i apartaments de la demarcació, i que l' impacte econòmic serà d'uns 50 milions d'euros, aproximadament.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT