PUBLICITAT

El Voluntariat per la Llengua arriba a les 21 parelles

Els voluntaris s’ofereixen per ajudar els estudiants aprenents de català

Per El Periòdic

El cartell per difondre el Voluntariat per la Llengua al país.
El cartell per difondre el Voluntariat per la Llengua al país. | Govern d\'Andorra

El Voluntariat per la Llengua ha incorporat una nova modalitat d’àmbit internacional per a aquesta temporada 2020-2021. Després de la seva implementació, el Departament de Política Lingüística fa un bon balanç d’aquesta nova iniciativa fruit del nombre de parelles formades. Així, els voluntaris lingüístics es podien oferir per mantenir converses en format telemàtic amb aprenents de català de la Universitat Carolina de Praga.

Cal esmentar que durant el curs, s’han arribat a formar 21 parelles d’estudiants de diversos orígens (txecs, eslovacs, polonesos, ucraïnesos, russos i d’altres nacionalitats) d’aquesta universitat amb voluntaris andorrans». 

La iniciativa va sorgir del Centre Carlemany de la Llengua Catalana, que s’encarrega d’organitzar l’ensenyament del català a la Universitat Carolina, i va ser possible gràcies a la col·laboració entre les dues àrees que formen part del Departament de Política Lingüística; la de Llengua Catalana, en la qual s’inscriu aquest centre, i el Servei de Política Lingüística, que gestiona el Voluntariat per la Llengua.  A més, el projecte ha servit per donar conversa en la llengua oficial a persones que l’estudien a fora. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT