PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El format digital arriba al campus universitari català

Més de 40 estudiants de llengua i cultura catalanes participen a la 20a edició

Per El Periòdic

Cartell del XX Campus Universitari de la llengua catalana, a Andorra i Girona.
Cartell del XX Campus Universitari de la llengua catalana, a Andorra i Girona. | Govern d’Andorra

Un any més, una quarantena d’estudiants de llengua i cultura catalanes de diferents universitats d’arreu del món participaran en el Campus Universitari de la llengua catalana que organitzen el Departament de Política Lingüística del Govern juntament amb l’Institut Ramon Llull del 26 de juliol al 30 de juliol. Com ja es va fer l’estiu anterior, per culpa de les restriccions de mobilitat internacional provocades per la pandèmia, aquesta vintena edició del campus  se celebrarà en format digital.

El Campus Universitari de la llengua catalana ofereix als estudiants, gràcies als cursos de llengua i a la participació en un ampli ventall d’activitats culturals, la possibilitat de millorar el seu nivell de català i de conèixer el Principat d’Andorra i la Comunitat de Catalunya des de casa a més de poder interactuar amb estudiants de d’altres països. Enguany hi participaran 40 estudiants de 26 universitats d’una quinzena de països diferents. 
El programa d’aquest any estarà repartit en cinc dies i inclourà 12 hores de classes de llengua catalana, amb professorat especialitzat, i set hores més de tallers i activitats sobre aspectes de la cultura dels països que s’expressen en llengua catalana. 

Aquest any, el campus girarà al voltant de la cultura contemporània; i per tant, hi haurà conferències sobre la música en català des de la dècada dels seixanta fins a l’actualitat, un taller de mems, una taula rodona sobre pel·lícules del cinema en català actual i una xerrada amb Dora Sesar, Andrea Nayelli i Michal Brabec, estudiants de català de diversos països, que explicaran què ha significat per a ells participar en alguna de les edicions anteriors del campus universitari.

Cal destacar que una de les activitats estrella d’aquest any serà la de descoberta d’Andorra, que consistirà en una presentació del país per part de l’escriptor Iñaki Rúbio.

PUBLICITAT
PUBLICITAT