PUBLICITAT

Les baixes per Covid deixen de ser accident laboral

Passen a tenir la consideració de risc de malaltia comuna

Per El Periòdic

Els casos actius sumen a l’actualitat 346, 27 menys que dilluns
Els casos actius sumen a l’actualitat 346, 27 menys que dilluns | EL PERIÒDIC

Les baixes per diagnòstic de contagi de la Covid-19 o per aïllament forçós per contacte amb un positiu deixen de ser assimilades a risc d’accident laboral i passen a tenir la consideració de risc malaltia comuna. Així ho va informar ahir la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASSS), segons la qual el canvi de criteri entra en vigor a partir de l’1 de juliol, data d’entrda en vigor de la llei 17/2021. 
La parapública també va informar del nomenament del doctor Francesc Martin com a representant de la CASS a la Taula Nacional de Salut Mental i Addccions d’Andorra. «El doctor Martin s’incorporarà en aquesta taula de recent creació, aportant la sea experiècia en aquest àmbit», segons la CASS. D’altra banda, es va validar l’acreditació d’un professional especialista en medicina familiar i comunitària «en base a les dades de nombe de metges per habitants en països de l’entorn». Contràriament, es va validar la posició del Ministeri de Salut i del SAAS de no acreditar un metge especialista en cirurgia plàstica reparadora en tenir cobertura suficient al país. 
Finalment, el Consell d’Administració de la CASS va aprovar l’ampliació del contracte amb Andorsoft per a l’actualitzacio d la versió dels powers d’IBM, i amb software Greenhouse per a l’actualització de la versio del producte Cilasoft Audit Package i l’adjudicació del concurs públic per fer un estudi actuarial del sistema de pensions a l’empresa Actense. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT