PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Canillo fa el sanejament a més de 200 caps de bestiar boví

Un dels temes que més preocupa els ramaders és el relleu generacional

Per El Periòdic

Unes vaques que pasturen dins d’un tancat.
Unes vaques que pasturen dins d’un tancat. | Comú de Canillo

El sanejament del bestiar de la cabana bovina de Canillo va tenir lloc ahir als terrenys del planell de Ribaescorjada. L’acte serveix per concentrar tota la cabana de vaques i fer el reconeixement veterinari oficial, comprovant l’estat de salut de cada animal. En total, a Canillo hi ha set explotacions ramaderes bovines, que sumen més de 300 caps de bestiar, comptabilitzant els nous vedells que han nascut durant l’estiu. Aquest dilluns es va fer el reagrupament dels animals en un tancat, i el sanejament es farà en dos dies: va començar ahir i el procés clourà el pròxim divendres. La xifra és similar a la d’anys anteriors, fet que demostra el bon estat d’aquesta activitat econòmica a la parròquia.

Com és tradicional durant el sanejament, que consisteix a administrar una vacuna als animals (només als adults, dos centenars) i també es fa una exploració general, els ramaders i els membres del comú es van trobar per esmorzar, moment en què van aprofitar per intercanviar impressions i comentar temes vinculants, en un ambient distès. A l’acte hi va assistir el cònsol major, Francesc Camp, i el cònsol menor, Marc Casal, juntament amb altres companys de la corporació. 

Aquest any prendran part del sanejament dos centenars d’animals de set explotacions, sense tenir en compte els vedells nascuts durant l’estiu. Aquesta xifra és similar a la d’anys anteriors, fet que demostra la bona salut de la cabana i de l’activitat ramadera. 

El sector primari té un pes important per a la corporació que encapçala Camp, i en aquest sentit, des del Comú de Canillo es vol impulsar a la tardor un estudi basat en entrevistes en profunditat al col·lectiu per recollir totes les inquietuds i propostes dels ramaders i poder d’aquesta manera treballar conjuntament en la planificació futura d’aquesta activitat, posant fil a l’agulla en un dels temes més preocupants, com és el relleu generacional.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT