PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les parròquies tanquen els berenadors pel risc d’incendi

Tot i això, Protecció Civil informa que l’humitat de la massa forestal és bona

Per El Periòdic

Unes barbacoes precintades.
Unes barbacoes precintades. | Twitter/Comú d\'Andorra la Vella

Les parròquies de la vall central han tancat els punts de foc i barbacoes dels berenadors comunals davant l’elevat risc d’incendi i l’augment de les temperatures que es preveu al llarg dels pròxims dies. D’aquesta manera, Andorra la Vella ha clausurat l’accés a la zona d’oci de la Comella i les corporacions d’Escaldes-Engordany i Sant Julià de Lòria han prohibit l’encesa de foc a les barbacoes i graelles dels espais per prevenir la crema de fogueres. El Comú de Canillo també ha precintat les barbacoes dels berenadors fins a nou avís per la previsió d’altes temperatures. La darrera parròquia a afegir-se al tancament d’aquestes zones va ser Encamp a les 17.30 hores, que mitjançant un comunicat de premsa, van informar sobre el tancament temporal de 29 punts repartits entre els Cortals, Grau Roig i Abelletes.

Des de Protecció Civil van informar que ara per ara hi ha un baix risc d’incendis, per la qual cosa no han activat cap alerta, però manifesten que de cara a finals de setmana, moment en què les temperatures al Principat podrien arribar fins als 35 graus, la situació podria canviar. El servei també va indicar que la decisió de tancar els berenadors comunals depèn de cada administració i exposen que actualment el grau d’humitat de la massa forestal es troba en bon estat.

D’altra banda, el Servei Meteorològic Nacional ha activat l’avís groc per altes temperatures des d’ahir al migdia fins dissabte. Tanmateix, des del departament de Mobilitat demanen als conductors que no llencin burilles ni altres objectes per la finestra del vehicle, ja que podrien provocar incendis i també recorden als ciclistes la importància d’estar hidratats.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT