PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’onada de calor acaba amb temperatures històriques

El roc de Sant Pere registra 37,6 graus durant la jornada de dissabte

Per El Periòdic

Imatge de la Cortinada, on s’ha registrat menys xafogor aquest cap de setmana.
Imatge de la Cortinada, on s’ha registrat menys xafogor aquest cap de setmana. | Twitter/Visual Meteo

L’onada de calor que s’està vivint els darrers dies al Principat ha provocat que durant el dissabte es registrés un nou rècord de temperatures amb 37,6 graus al roc de Sant Pere que recull dades des de fa 30 anys. Pel que fa a l’altra estació ubicada a la Comella, es va anotar un total de 35,8 graus, segons va informar el Servei Meteorològic al seu perfil oficial de Twitter. Tanmateix, cal destacar que el mateix servei va publicar divendres una comparativa de les onades de calor registrades des del 1989 a l’estació del roc de Sant Pere i on apareix que el darrer cop que es van registrar temperatures semblants va ser l’agost del 2019 amb 37,4 graus a la mateixa estació meteorològica.

Una de les zones del Principat on es van constatar altes temperatures va ser a la parròquia d’Escaldes-Engordany, que va assolir els 38 graus. D’altra banda, on es va registrar menys xafogor en comparació a altres llocs del país va ser al poble ordinenc de la Cortinada que va arribar fins als 35 graus.

La bona notícia de tot plegat és que es preveu que avui sigui el darrer dia de l’onada de calor, tot i que les altes pressions encara seran les protagonistes de la jornada, però amb temperatures lleugerament més baixes i el vent moderat. També es preveu que les temperatures mínimes per avui siguin de 16 graus a la capital i de 10 als territoris que estan a 1.500 metres i al Pas de la Casa; pel que fa a les màximes, es preveu que durant el dia a Andorra la Vella siguin de 31 graus, de 26 a les zones situades a 1.500 metres i de 10 al poble encampadà. De cara a demà, les altes pressions continuaran centrades al sud de la península, però en alçada entrarà aire fred que farà créixer núvols durant la tarda sense deixar precipitacions. 

En canvi, a partir de dimecres s’espera que hi hagi una baixada considerable de les temperatures, ja que després d’un matí assolellat, la massa d’aire serà lleugerament més freda en alçada i afavorirà el desenvolupament de núvols a la tarda. Tot i això, tampoc s’esperaren encara plujes al Principat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT