PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El consum d’electricitat cau un 15% el 2020 al Pas

El sector amb menys activitat són les estacions d’esquí amb un 2%

Per El Periòdic

L’avinguda principal del Pas de la Casa, buida.
L’avinguda principal del Pas de la Casa, buida. | arxiu ana

El consum d’electricitat en kW va caure un 15% durant el 2020 al Pas de la Casa respecte a l’exercici anterior a causa de la irrupció de la pandèmia de la Covid-19. Així ho van confirmar les dades facilitades per Sercensa, la companyia que gestiona el servei a la parròquia d’Encamp. Des de l’empresa van informar que tot i que durant els tres primers mesos de l’any passat van assolir unes dades de consum «bones», amb l’arribada del virus i el tancament de la frontera del Baladrà, la majoria de centres comercials, supermercats i comerços de la vila encampadana van abaixar la persiana i van exposar que el fet de mantenir el sector d’esquí del Pas tancat també va propiciar la davallada del consum.

En aquest sentit, van manifestar que la disminució més important es va registrar al mes d’abril de l’any passat, d’un 55% en comparació a les dades assolides el 2019 i van posar en relleu que aproximadament el 90% de l’ús d’energia que registra la companyia prové d’establiments comercials. Cal recordar que el consum general d’electricitat arreu del país es va reduir en un 9,7%, segons les xifres que va recollir FEDA. Quant a la facturació per activitats, des de Sercensa van indicar que la major despesa es va realitzar en usos domèstics, els quals també contemplen l’activitat d’apartaments turístics per les característiques del servei, i en botigues i establiments comercials, amb un 31% i un 27%, respectivament. El sector amb menys activitat elèctrica van ser les estacions d’esquí amb un 2%.

En referència al consum registrat durant els sis primers mesos del 2021, van assenyalar que ha disminuït en un 11% respecte a la despesa del mateix període del 2020. A més, van apuntar que aquest any «està sent pitjor que l’anterior» i van comentar que el fet de no obrir el sector d’esquí del Pas i la prohibició d’entrada de turistes a pistes han suposat una caiguda del consum en comparació el 2020 del 21% al gener i del 37% al febrer.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT