PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les inscripcions per a les classes de català obren l’1 de setembre

Els dies 9 i 10 es posaran en marxa les formacions presencials i gratuïtes

Per El Periòdic

Estudiants al centre de català d’Escaldes en una edició anterior.
Estudiants al centre de català d’Escaldes en una edició anterior. | ANA/M.F.

El departament de Política Lingüística obrirà a partir de l’1 de setembre i fins al dia 17 les inscripcions per als cursos de català. Els dies 9 i 10 del mes vinent es posaran en marxa les formacions presencials i gratuïtes que organitza l’Àrea de Llengua Catalana del Ministeri de Cultura i Esports i que s’impartiran a les parròquies d’Encamp, de la Massana, de Sant Julià de Lòria, d’Escaldes-Engordany i del Pas de la Casa. 

Pel que fa a les inscripcions es podran dur a terme a través de l’adreça de la pàgina web del Govern a l’apartat del Ministeri de Cultura a la pestanya d’aprèn català o presencialment a partir del 2 de setembre als Centres de Català d’Encamp, de la Massana i d’Escaldes.

L’oferta formativa, que s’ofereix a diversos indrets del país en horaris diürns i nocturns, inclou sis nivells, des de l’A1 fins al C2, que preparen per als exàmens oficials del Govern, amb els quals es poden obtenir els corresponents diplomes oficials de llengua catalana. Les formacions ofereixen dues modalitats. Per una banda, cursos extensius de tres hores setmanals que tindran lloc entre els mesos de setembre i juny. Per l’altra, formacions intensives de quatre hores setmanals que s’impartiran de setembre a gener i de febrer a juny.
Com a novetat, aquest cicle s’oferirà un curs de llenguatge administratiu i dos grups de conversa presencials. Les formacions virtuals començaran el 27 de setembre i s’oferiran els nivells A1, A2, B1 i grups de conversa. Aquests estaran tutoritzats per les professores dels respectius centres i cada setmana es faran videoconferències per resoldre dubtes, fer aclariments, etcètera.

A l’apartat de llengua de la pàgina web del Ministeri de Cultura, s’hi pot trobar tota la informació relativa als cursos. Tots els centres de català també permeten seguir les formacions de tots els nivells, inclosos el C1 i el C2, mitjançant el mètode gratuït de l’autoaprenentatge guiat.

La previsió inicial és que la formació sigui presencial, però el departament limitarà les places per adequar les aules a les mesures sanitàries que s’hagin d’aplicar. Arran de la Covid-19, els cursos compliran totes les mesures corresponents, com són la neteja d’espais, l’ús de gel hidroalcohòlic, mascaretes, respectar la distància de seguretat, ventilar regularment, entre altres, per garantir la seguretat tant dels alumnes com dels professors. 

Cursos en línia/ En un altre ordre de les coses, l’arribada de la pandèmia al Principat va obligar els professors dels centres de català a reinventar-se. Per això, el curs 2020-2021 van estrenar les classes en línia de català. Els nivells que van tenir operatius només van ser els d’A1 i d’A2, però tot i només tenir aquests dos van inscriure’s un total de 90 usuaris a cada curs, però només 130 van presentar totes les tasques finals i van assolir el curs sencer. Cal destacar que els cursos presencials als centres d’autoaprenentatge només poden haver-hi un total de 15 alumnes per aula.

PUBLICITAT
PUBLICITAT