PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra s’integra en una ruta del català amb la inauguració d’un monòlit a Encamp

L’escultura encampadana és de l’artista manresà Ramon Maria Jounou

Per El Periòdic

Autoritats d’Andorra i de Catalunya davant del monòlit.
Autoritats d’Andorra i de Catalunya davant del monòlit. | SFGA/JAViladot

Andorra s’integra a la ruta de la llengua catalana i ho fa inaugurant un monòlit situat a Encamp, concretament a la travessera de l’Areny, a mig camí entre el Ministeri de Cultura i Esports i el comú. D’aquesta manera, la parròquia encampadana, i per extensió Andorra, passa a integrar aquesta ruta que uneix diferents territoris de llengua catalana.

La cònsol major d’Encamp, Laura Mas, va mostrar la satisfacció per inaugurar aquesta escultura de l’artista manresà Ramon Maria Jounou, ja que creu que és «representatiu de la llengua catalana» i de com cal apropar-la al carrer i mantenir-la viva. Mas també va manifestar que agraeixen a les Homilies d’Organyà que hagin volgut allargar aquesta ruta per fer-la arribar a Andorra. Al seu torn, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va destacar que a través d’aquest monòlit es pot «recordar i reivindicar» l’oficialitat de la llengua catalana a Andorra i tenir-ho «present en el dia a dia». Riva també va voler fer referència a les paraules de l’excap de Govern Òscar Ribas que consten en el monòlit i en aquest sentit, va valorar que són «molt simbòliques i van situar Andorra a nivell internacional, se’ns va escoltar per primera vegada a Nacions Unides» i creu que d’aquesta manera «les recordem per tenir-les present».

Tant la cònsol major com la ministra van voler incidir en el punt escollit per col·locar aquesta escultura. Així, Mas va destacar que és «estratègic enmig de dues institucions importants» i a més a tocar del camí ral, que «simbolitza molt bé les arrels del país». Riva, al seu torn, va subratllar que és «un simbolisme molt maco: dues institucions unides» i a més se segueix el lema que «la llengua necessita que estiguem units, que la practiquem, que la utilitzem i que seguim vetllant per ella». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT