PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Èxit de participació a la 54a escudella de Sant Antoni d'Andorra la Vella amb 3.200 racions

Per El Periòdic

L'escudellada popular de Sant Antoni a Andorra la Vella.
L'escudellada popular de Sant Antoni a Andorra la Vella. | Comú d\'Andorra la Vella / Tony Lara

Gran èxit de participació ciutadana a la represa de la tradicional escudella de Sant Antoni d'Andorra la Vella. Després de dos anys de parèntesi a causa de la pandèmia, la plaça Guillemó ha tornat a esdevenir, aquest dimarts el centre neuràlgic de retrobament de la població per degustar el plat tradicional de la mà de la confraria d'escudellaires, qui han preparat fins a 3.200 racions. La cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol, ha celebrat la recuperació de la normalitat a la festivitat, sobretot per la gran quantitat de ciutadans i ciutadanes que s'han apropat a recollir o menjar l'escudella. "S'esperava que fos un dia amb un gran èxit de participació i s'està demostrant que ho és, la gent està contenta i es veu que tenien ganes de recuperar i reprendre la celebració", ha exposat. En aquest sentit, ha recordat que enguany també s'ha dut a terme el plat commemoratiu del 25è aniversari de l'agermanament amb la ciutat francesa de Foix, una efemèride que mostra el gran vincle de col·laboració entre ambdues poblacions. Marsol, aprofitant la presència de l'ambaixador de França a Andorra, Jean-Claude Tribolet, ha avançat que al llarg del 2023 es durà a terme algun acte per commemorar l'aniversari. La mandatària també ha posat en relleu que l'escudella de Sant Antoni a la parròquia es va començar a celebrar el 1970, ressaltant que enguany se celebra el 54è aniversari, tot i que s'ha de tenir en compte l'aturada de dos anys a causa del coronavirus. "És una tradició que ha nascut popularment gràcies a la iniciativa dels ciutadans i que avui dia està més que arrelada a la parròquia", ha dit.

Com és habitual, moments abans de començar a repartir, el rector de l'església de Sant Esteve, Ramon Sàrries, ha beneït la celebració i a les autoritats presents, entre les quals, a banda dels representants comunals, també hi han pres part la ministre de Cultura i Esports, Sílvia Riva, el conseller general socialdemòcrata, Roger Padreny, i el president de Liberals, Josep Maria Cabanes. Finalment, també s'ha fet un petit acte de reconeixement als escudellaires que van traspassar durant la pandèmia i s'ha donat la benvinguda a tres noves incorporacions femenines.

Marsol aposta per revalidar l'acord de les comunals per les generals

Qüestionada sobre la proximitat de les eleccions nacionals i els possibles pactes territorials que es podrien formar, la cònsol de la capital s'ha mostrat favorable a revalidar el pacte que es va assolir als passats comicis comunals entre Demòcrates, Liberals i SDP, una fórmula que ha considerat que "seria interessant per Andorra la Vella i donaria més garanties a tothom". Així doncs, ha reafirmat, basant-se en la seva experiència, que l'acord ha tingut un molt bon resultat a l'administració comunal, al punt que "estem allí i ni hi pensem que som de dos o tres partits diferents" i fins i tot ha obert la porta a mantenir el pacte per a les eleccions comunals que tindran lloc al país en deu mesos aproximadament.

En relació amb la seva posició dintre de les llistes electorals, ha reiterat que, malgrat que no es tanca a acabar formant part d'una candidatura, la seva intenció és "quedar-me i acabar el mandat al comú". "Estàs en un partit i moltes vegades ha d'estar a disposició de la formació, però fa set anys que soc cònsol i tampoc em mouré per anar a segons quin lloc.

Apartaments turístics, part del problema de l'habitatge

En un altre ordre de coses i preguntada per les declaracions efectuades aquest dilluns pel Raonador del Ciutadà, Marc Vila, Marsol ha recordat que des de la corporació estan destinant molts esforços a donar alternatives per trobar una solució i millorar la situació actual entorn dels immobles de lloguer. D'aquesta manera, ha apuntat que potser una de les qüestions que agreugen el problema de l'habitatge és l'auge d'apartaments turístics al país, ja que "molts propietaris han canviat la modalitat del pis i han passat del lloguer tradicional a turístic".

La mandatària també ha recordat que Andorra la Vella disposa de diferents recursos relacionats amb l'habitatge com el Jovial, l'hotel Calones i ha avançat que el mes vinent hi haurà novetats sobre les propostes a Santa Coloma i a Ciutat de Valls.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT