PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Escaldes-Engordany recupera l'escudella de Sant Antoni, on els Amics del Pont dels Escalls reparteixen prop de 2.000 racions

Per El Periòdic

L'escudellada de Sant Antoni a Escaldes-Engordany.
L'escudellada de Sant Antoni a Escaldes-Engordany. | SFGA / C. Esteve

L'escudella de Sant Antoni ha tornat a la parròquia d'Escaldes-Engordany després de dos anys d'aturada provocada per la pandèmia. Els Amics del Pont dels Escalls, encarregats de l'organització de l'esdeveniment, han repartit entre 1.800 i 2.000 racions entre els ciutadans que s'han apropat a recollir la seva porció d'escudella. Entre ells, hi han assistit autoritats com el cap de Govern, Xavier Espot, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó i d'altres representants comunals, com la cònsol major de la parròquia, Rosa Gili.

La majoria dels assistents han destacat el bon temps que ha acompanyat l'esperada jornada. "El clima ens està donant una finestra interessant i l'escudella segur que estarà boníssima" ha comentat Gili. "Crec que és una bona notícia haver-la pogut recuperar i ens ho està demostrant la gent, que continua fidel a la crida" ha afegit la cònsol major posant la vista a la llarga filera de ciutadans, que s'estenia fins a l'entrada de la plaça dels Dos Valires. Per la seva banda, l'organitzador de l'esdeveniment, Joan Anton Garcia, es mostrava orgullós en veure, de nou, la plaça plena. "Ens alegra poder tornar a fer l'escudella a la nostra parròquia" ha apuntat tot comentant que havien començat a preparar el menjar al voltant de les quatre de la matinada.

Enguany, la celebració ha estat marcada per la manca de plats commemoratius a causa d'un problema amb l'empresa encarregada del subministrament, que va tancar i no ha pogut proveir l'acte amb els recipients. "Ha estat impossible buscar una alternativa amb un termini de temps tan just" ha lamentat Garcia. Tot i això, l'organització ha posat a disposició dels ciutadans plats d'anys anteriors que es podien comprar a un mòdic preu. 

En ser qüestionada sobre les eleccions comunals, Gili ha admès que "va avançant el temps i nota la pressió en posicionar-se", tot i que encara disposa de molt de temps per a decidir si tornarà a presentar la seva candidatura com a cònsol major. Quant a les eleccions generals la cònsol major ha assegurat que no té previst presentar-s'hi.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT