PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Albert Gomà, fundador i membre destacat, deixa Concòrdia

La notícia, difosa per ell mateix a les seves xarxes, ha provocat força sorpresa en l’àmbit polític del país

Per El Periòdic

Imatge de les xarxes socials d’Albert Gomà
Imatge de les xarxes socials d’Albert Gomà | Twitter d’albert gomà

Albert Gomà, fundador de la nova proposta política Concòrdia i membre destacat de la cúpula, va fer pública la seva renúncia a continuar formant part del projecte engegat ara fa tot just uns vuit mesos.
A través d’una contundent piulada al seu compte personal, Gomà va explicitar de forma molt directa i alhora força interpretativa els motius pels quals sembla ha decidit posar punt final a la seva relació amb la nova formació política, col·loquialment coneguda amb l’etiqueta «els Cernis», abans d’arribar ni tan sols a les eleccions i tot just un dia després de l’acte la presentació oficial de les candidatures.


Un acte de presentació, per cert, no exempt de polèmica atès que la Junta Electoral va determinar la seva inviabilitat en considerar-lo un acte de campanya. Com a conseqüència, els líders de Concòrdia van decidir dur-lo a terme però canviant de localització, traslladant la seva escenificació a la Sala d’Actes del Comú d’Escaldes-Engordany.
La ja famosa piulada de Gomà denota concreció, claredat i punteria a l’hora d’enumerar els que se suposa són els principals motius per a la seva jubilació anticipada en el panorama polític nacional. El seu contingut literal «Cal humiltat, respecte per a les persones que han fet política abans que tu, i realisme sobre el que es pot fer. I sobretot coherència entre paraules i fets. Cal gestionar bé les expectatives. Si en privat no fas el que dius en públic, millor no facis política» resulta força directe i entenedor.
Tot i els intents del mateix Gomà en treure ferro a l’assumpte i tractar de normalitzar-ho, explicant que la seva motivació ha estat replegar-se per a dedicar temps al seu projecte professional i empresa, el cert és que de les seves pròpies paraules a la piulada se’n podria intuir algun tipus de desacord o desavinença amb els seus companys de partit, i en especial amb alguns dels membres de la cúpula o nucli dur de la formació.


No obstant això, el copresident de Concòrdia, Cerni Cairat, va afirmar que la decisió de Gomà estava presa des de feia temps i que ell mateix ja havia pres distància amb el projecte. Cairat va aprofitar per agrair la tasca duta a terme en aquest temps per Gomà i el seu compromís amb la formació. El cap de llista nacional, Cerni Escalè, no es va manifestar públicament respecte d’aquest abandó.
En aquesta mateixa línia, Gomà també va voler incidir i insistir en el fet de la seva decisió ja estava presa amb anterioritat i, un cop més, va voler donar una forma més suau a les paraules de la seva piulada referint-se a aquestes tenien una vocació global, de política en general, i no en concret cap als seus excompanys de projecte. Un intent què, sense cap mena de dubte ha obert encara més dubtes i més preguntes al voltant d’aquesta qüestió.


En aquest mateix sentit de matisar els termes de la piulada de comiat, cal destacar que Gomà a la plataforma social va anar fent al llarg de tota la jornada diverses altres intervencions posteriors a l’original i polèmica en les que utilitzant múltiples fórmules explicatives va reiterar els motius reals – segons ell – de la seva baixa a Concòrdia.
Caldrà seguir de ben a prop quina pot ser l’afectació, en termes de credibilitat i solidesa, que aquest episodi provoqui en la jove formació. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT