PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’equip d’esquí de fons es troba en la part inicial de la pretemporada

L’objectiu és combinar diferents activitats físiques com el treball aeròbic, físic i amb força

Per El Periòdic

Carola Vila durant la sessió d’entrenament a Sant Julià de Lòria.
Carola Vila durant la sessió d’entrenament a Sant Julià de Lòria. | FAE

L’equip d’esquí de fons de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) es troba en la part inicial de la pretemporada. L’objectiu d’aquests dies és combinar diferents activitats físiques per a començar l’adaptació abans no arribin les setmanes de càrrega amb treball a la neu. «L’objectiu és sobretot treball aeròbic, molt de treball físic, amb força, per a combinar tot», va explicar l’entrenador i director de la secció, Joan Erola. 

L’equip va començar la pretemporada a mitjans de maig. «Ara fins que marxen a la primera estada a la tercera setmana de juny a Font Romeu, sobretot és preparació física», va assegurar Erola que explica com són aquests dies: «Combinem molt aquesta època amb bicicleta, córrer per muntanya, córrer normal, i després roller, també alguna sessió a la pista d’atletisme, treball motriu... tota una combinació». 

Per la seva part, Guillem Cairat, fisioterapeuta de la secció de fons de la FAE, va explicar que ahir es va fer un «test de força màxima per a treure uns valors i tenir així unes dades per a calibrar els pesos». Però, Cairat va recordar que habitualment es fan «dos dies a la setmana de gimnàs: un fem un circuit de força i l’altre fem força amb pesos, barres, treballant amb més força resistència i força màxima». 

Ahir l’equip estava al gimnàs de Sant Julià de Lòria amb Carola Vila i Gina del Rio, les dues fondistes van valorar també aquests dies lluny de la neu. «És una fase molt important per a poder fer una bona temporada. Cada mes tenim una concentració i es va bastant amè», explica Del Rio.

PUBLICITAT
PUBLICITAT