PUBLICITAT

Festa de Sant Julià de Lòria

Dissabte passat, per continuar amb la nostra tradició, va tocar el torn d’anar a la Festa Major de la parròquia de Sant Julià de Lòria, una de les més animades i concorregudes d’Andorra.

Vam anar a la tarda i a aquesta hora encara es podia caminar pel carrer, però més tard... Mare meva! Era impossible! Els carrers estaven plens de gent.

En arribar, el més difícil va ser aparcar, però al final vam tenir sort i vam poder aparcar a prop i no als afores com molts altres cotxes. En realitat, més que sort, va ser una mica de paciència, perquè vam donar moltes voltes amunt i avall; fins que hi van aconseguir un lloc.

El primer que vam fer va ser anar a sopar, ja que havíem reservat a un Frankfurt de la parròquia que entre altres plats feia «frango no churrasco», és a dir, pollastre a la brasa. El pollastre, que venia acompanyat de patates fregides, estava molt bo, però no va ser tan bo ni el tracte, ni el servei. De manera que per a les postres, uns gelats, vam decidir pagar i buscar un altre lloc mentre fèiem un tomb per la festa.

A la fira vam muntar al vaixell víking i la veritat és que em va pujar molt l’adrenalina. És tracta d’una atracció força extrema i impressionant. Després vam estar una estona passejant i veient la resta de les atraccions. Fins que ens va entrar molta set i vam anar a beure alguna cosa i picar uns fruits secs.

A les 23.00 hores, vam anar a la plaça de la Germandat per veure el concert de l’Orquestra Di-Versiones. La veritat és que animaven molt el públic i cantaven molt bé i la cosa es va posar molt més interessant quan van arribar els Gegants de Sant Julià (el Rei Moro i la Dama Blanca) i van entrar a la plaça i participar en el ball de la Festa Major de la seva parròquia.

Quan va acabar el concert va venir el més angoixant. No es podia ni sortir, ni entrar a la plaça sense anar a empentes entre la gran quantitat de gent que hi havia. Anàvem estrets sense poder moure’ns i avançàvem a força d’empenyes! Hi havia massa gent! Jo crec que més que mai!

Doncs, ja acabat el ball i tenint en compte que no ens agrada el discomòbil, ja només ens restava per a completar la nit menjar-nos unes porres de la xurreria mentre fèiem una altra passejada per la fira.
Per a la propera ens veiem a la Festa Major d’Andorra la Vella! No hi falteu!

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT