PUBLICITAT

La cigarreta de la discòrdia

FABIOLA SOFIA MASEGOSA

Estrany títol per al meu article, però parlo de la cigarreta que apareixia pintada a una façana de la Massana que s'ha hagut de treure gràcies a la intolerància d'algunes persones.

Corto Maltés, personatge de còmic creat per l'italià Hugo Pratt, fumava, i ara, no el dibuixaran amb un xupa xups, com si es tractés del detectiu Kojak, que els xuclava a tota hora. ¿Què hem de fer? ¿Eliminar totes les coses dolentes perquè els nens no pugin veure-les? ¿Esborrar el passat? ¿Treure el tabac i les begudes de tots el supermercats?

Perquè estic segura que moltes d'aquestes persones prenen vi davant dels seus fills. I l'alcohol, ¿no és dolent? El que fa falta és que els nens puguin veure totes les coses i, després, elegir ells mateixos sempre assessorats pels bons consells dels seus pares. Això s'aconsegueix donant-los una bona educació. No amagant-los les coses.

No sóc fumadora. No he fumat mai en la meva vida i estic molt contenta de què actualment no es pugui fumar als locals públics. D'aquí a voler censurar una imatge que forma part de la cultura va un munt.

Per altra part, fa uns dies, vaig anar a veure al teatre l'obra Jo mai de la Cia i em vaig quedar sorpresa i molt enutjada en veure com aquests joves artistes es fumaven, sense objeccions, tres o quatre cigarretes, quan es va poder fer veure que fumaven sense encendre una cigarreta.

I, tot això, en un lloc tancat, públic i ple de menors que anaven a veure als seus personatges favorits de la sèrie televisiva Polseres Vermelles. L'olor a tabac era insuportable i ningú va dir res quan sí que hi havien motius per fer-ho.

A mi no m'importava que se sabés que molts adolescents fumaven, el que en realitat em preocupava era el fum que envaïa la nau. Tothom es va aguantar pel bé de l'espectacle.

¿I la nostra salut? ¿I els adolescents? Tot això es va ignorar per col·laborar amb la cultura. I ara s'ha de treure una realitat que existeix a tot arreu d'una façana perquè els nostres nens visquin enganyats. Bé, no vull afegir res més a aquest trist tema.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT