PUBLICITAT

Molta política sense pressa

ALEXIS ESTOPIÑÁN
[email protected]

Periodic
Foto: NOE

Es nota que fa tres anys que DA va guanyar les eleccions, o més ben dit es nota que tant sols resta un any de legislatura. De fet la majoria absoluta parlamentària donava per obrir molts temes de calat profund, i el cert és que en el que portem de legislatura s'ha fet bullir molt l'olla. A l'hora de fer balanç és fàcil de defensar la postura que cal temps i diàleg per afrontar els problemes essencials del país, com la reforma fiscal, de la sanitat i la seguretat social.

Té raó alhora Govern quan planteja que aquestes reformes no són fàcils d'afrontar perquè requereixen que s'hagin de pensar i de madurar perquè el país està assentat en un model econòmic molt arrelat. Però no li falta raó tampoc al PS quan afirma que el més calent és a l'aigüera, amb un prim balanç legislatiu perquè encara no hi ha cap d'aquestes lleis aprovades; si bé previsiblement la llei de bases tributàries i la de l'IRPF s'acabaran aprovant aquest abril, probablement amb el suport de tota la cambra.

El grup mix també fa afirmacions difícils de rebatre, perquè el balanç de la legislatura no serà tant fàcil de defensar com les liquidacions del 2013 on el no gastar li ha permès al Govern presentar unes bones xifres, donant a entendre que el no legislar d'acord amb el que es pretenia, representa un mal balanç legislatiu. Per a molts els resultats més empobridors són el poc recorregut que s'ha aconseguit respecte les competències i les transferències.

Tot i així en política no s'ha d'anar massa de pressa. De fet, alhora de fer una valoració del punt d'inflexió que vol suposar aquesta legislatura, tant en la redifinició de l'estructura de l'Estat, com en l'economia, la tributació i les relacions amb Europa; crec que es percep una confusió en els temps que representa cadascun d'aquests canvis legislatius.

S'està dissenyant un nou model però no està clar que la ciutadania hagi percebut amb claredat els canvis que aquest els representarà, perquè es presta poca atenció en aquells temes que ens representaran majors canvis, i per contra es dedica massa temps a defensar el trocet de poder que té cadascú.


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT