PUBLICITAT

No és país per a gossos

A quest rotatiu va publicar fa uns dies les modificacions de la Llei de tinença i protecció dels animals. La nova llei introdueix la definició de conceptes que fins ara no estaven establerts, com és el cas del patiment físic o psíquic i el maltractament als animals. Tot allò que es faci en defensa dels animals em sembla perfecte i admeto que els canvis en la legislació són un pas de gegant, però molt em temo que alguns apartats de la llei quedaran en paper mullat. 
 
Quant al maltractament psíquic parlaré dels gossos, ja que és el cas que més conec i que em toca molt de prop. Des de fa vuit mesos convisc amb un cadell, el Còctel, una barreja de mare podenca i de pare teckel, que ara té 11 mesos, i és de mida petita. Com molts altres gossos de la seva espècie, necessita córrer lliurement i relacionar-se amb altres gossos; en definitiva, cremar energia. 
 
I és aquest punt de la llei el que és impossible de complir. Algú em pot dir on pot el gos realitzar aquesta activitat un dia de cada dia? No parlo d’un dia festiu en què disposes de més temps i el pots portar a la muntanya perquè faci exercici, parlo del dia a dia, un dia laborable. Algú em pot dir on es pot portar el gos per tal que es relacioni amb altres de la seva espècie sense que vagi lligat per una corretja? On pot córrer lliurement? On pot relacionar-se amb altres gossos? On pot jugar i cremar energia?
 
Que jo sàpiga es poden comptar els llocs on això es possible amb els dits d’una mà i me’n sobren: un espai reduït al Parc Central on a penes tenen cabuda un parell de gossos, i un altre de semblant davant del Comú d’Escaldes. Sense voler estic maltractant el meu animal de companyia ja que no puc proporcionar-li un espai d’esbarjo un dia de cada dia. 
 
Vaig exposar les meves inquietuds per correu electrònic a les cònsols d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany i avui seré rebut per la senyora Conxita Marsol per demanar-li una zona d’esbarjo on els gossos puguin córrer. No és només idea meva, ja que parlant amb la gent que passeja gossos, molta em manifesta la mateixa inquietud per la manca d’espais per als cans. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT