PUBLICITAT

La visita de De Sousa

La setmana passada, coincidint amb la festa de Meritxell, visitava el nostre país el president de Portugal, el senyor Marcelo Rebelo de Sousa.

La visita va ser un èxit popular i pel que ha transcendit als mitjans de comunicació del país sembla que també va ser molt profitosa a nivell polític. En efecte, el mandatari lusità va anunciar el suport portuguès a la candidatura d’Andorra per acollir la Cimera Iberoamericana 2020, així com també a un futur Acord d’Associació amb la Unió Europea. Rebelo de Sousa va garantir el suport de la República Portuguesa a l’Acord d’Associació d’Andorra amb la Unió Europea que permetrà sense dubte generar oportunitats per a les relacions econòmiques, polítiques i socials entre els dos països.
En aquest sentit, es van acordar una sèrie de mesures destinades a potenciar les relacions econòmiques gràcies al nou conveni de doble imposició.

És evident que, entre el nostre país i Portugal, existeixen importants vincles i lligams. Cal recordar que la comunitat lusitana representa el 14% de la població del país.

El que més em va interpel·lar de la visita però va ser una de les frases que va pronunciar el mandatari portuguès en adreçar-se als assistents durant l’acte organitzat al Prat de Roure. En un moment del seu discurs, Rebelo de Sousa va afirmar que «la comunitat portuguesa treballa cada dia al comerç, a la indústria, els serveis, l’hostaleria... Amb el vostre treball, suor, competència i dedicació, esteu aquí en nom de Portugal per contribuir que Andorra sigui rica, poderosa i justa».

Aquesta afirmació és sense cap dubte una gran veritat. Una veritat que val la pena recordar i reconèixer. El nostre país ha bastit el seu creixement econòmic de les darreres dècades i el seu benestar gràcies als seus habitants fossin andorrans i no.

Andorra no seria el que és sense els milers de persones vinguts de fora que han aportat el seu treball i les seves il·lusions per fer del nostre país un lloc pròsper. Andorra és avui gràcies a això un país divers i multicultural.
En un moment on arreu del món els murs i el proteccionisme mal entès estant a l’ordre del dia crec que val la pena reconèixer l’esforç i la valentia d’aquells que deixen enrere el seu país i la seva família per començar una nova vida en un altre lloc del món.

Secretari d’organització de DA

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT