PUBLICITAT

Aquest estiu tots de vacances a Androrra

El nostre país està vivint uns moments complicats a causa de la Covid-19. Quan va aparèixer la primera notícia crèiem que era molt lluny i que no ens afectaria i si ho feia seria poc. Però tot va canviar quan el mes de març va arribar amb força primer a Itàlia i després ja als nostres països veïns Espanya i França.

Pel que fa a Andorra, les nostres autoritats van decidir tancar-ho tot a partir del dia 13 de març veient que el virus ja estava entre nosaltres, ja que van aparèixer els primers casos de gent que no havia viatjat en les anomenades zones de risc. Una gran decisió, a parer meu, ja que s’ha evitat el col·lapse del nostre sistema sanitari. Des d’aquí vull agrair tota la gran feina que ha fet i fa el nostre personal sanitari.

També s’ha d’agrair l’esforç de totes les persones que no han deixat de treballar durant aquests dies de confinament, sense elles això tampoc hauria estat possible. Em refereixo al personal dels supermercats i comerços de primera necessitat, els nostres transportistes que han fet que no ens hagi faltat de res, el personal de l’administració pública que ha mantingut els carrers nets i tot sota control i tanta altra gent que han fet aquest confinament hagi estat respectat.

A la població en general, gràcies per respectar les recomanacions dels nostres dirigents i fer que Andorra sigui un dels únics països del món que estem passant aquesta crisi sense decretar mesures excepcionals com ara l’Estat d’Alarma. Si des de fa uns dies tenim unes dades sanitàries encoratjadores, és gràcies a tots nosaltres, a tots els ciutadans d’Andorra.

Però d’aquesta crisi sanitària, també n’ha sorgit una crisi econòmica, ja que moltes empreses del país fa quasi dos mesos que no obren caixa. Aquest 2020 havia començat amb bones notícies, la temporada d’esquí era una de les millors dels últims anys. Però tot es va tallar en sec per culpa d’aquesta maleïda Covid-19. Les nostres empreses i els nostres treballadors ja en pateixen els efectes. Per això espero que les bones notícies que tenim com a país en l’àmbit sanitari i que estan arribant arreu del món ajudin al fet que molts turistes vinguin al país quan tot això hagi passat.

Però fins llavors nosaltres com a ciutadans d’Andorra, també podem ajudar a aquest sector i quan les dades sanitàries siguin ja molt bones i el desconfinament sigui total al nostre país, serà el moment d’anar als nostres restaurants a gaudir de la nostra gastronomia com fan aquells que ens visiten. També hem d’anar a comprar als comerços, sortir a divertir-nos a Andorra i visitar racons del nostre país. Hem de recórrer les nostres muntanyes per conèixer cada indret i utilitzar els nostres guies que ens poden fer assaborir-la com ho fan als nostres visitants. Hem de desconnectar passant una nit o dos en els nostres hotels que reben a l’any milions de turistes, segur que els ciutadans d’Andorra també podem gaudir dels seus serveis. Sense deixar de visitar la gran xarxa de museus que tenim i que ajuden a conèixer la nostra història.

Tenim un país que té molts racons per descobrir amb l’avantatge que nosaltres els tenim a tocar de casa. Aquest estiu podem ajudar a l’economia d’Andorra i a conservar llocs de treball fent uns dies de vacances i consumint al nostre país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT