PUBLICITAT

Un bon estiu pel turisme

La crisi de la Covid-19 ens ha fet canviar moltes coses i entre elles la manera de viatjar i de fer turisme. Aquest any 2020 amb les mesures de prevenció preses pels països a tot el món, el viatges de llarga distància no han estat possible i la gent que ha pogut fer vacances s’ha decantat per visitar llocs més propers, allò que anomenem turisme de proximitat.
Gràcies a això, podem dir que el nostre país n’ha sortit beneficiat i hem tingut una temporada d’estiu bona. Mai arribant a les dades dels últims estius, on cada any Andorra rebia més visitants, però podem dir que hem salvat els mobles comparant-nos a altres destinacions no tan llunyanes com Barcelona o alguns destins de la costa que depenien molt del turisme internacional. 
En el nostre cas, ja vam poder veure que quan es van obrir les fronteres el passat 1 de juny, els nostres veïns del nord ja van protagonitzar les primeres cues per visitar el Pas de la Casa i també la resta del país. L’obertura de la frontera sud va arribar a finals de juny, a l’inici van venir pocs visitants però a mesura que anava avançant l’estiu els turistes cada cop eren més nombrosos. Uns  visitants que van escollir la nostra destinació sobretot per descobrir les nostres muntanyes i la gran quantitat d’activitats que tenim, cosa que la gent després del confinament és el que més ha buscat durant aquest estiu.
Sí que potser hem trobat a faltar els visitants de la resta d’Europa, que també eren habituals els últims anys com poden ser alemanys, dels països del Benelux, els britànics o els provinents de Rússia que en els últims anys havien agafat molta força. Aquestes mancances han quedat pràcticament compensades per turistes espanyols i francesos que han vingut per primer cop al nostre país i esperem que repeteixin ben aviat.
Des d’aquí vull felicitar a tots els implicats en el sector turístic, siguin institucions públiques o empreses privades per haver fet una gran feina. També a Andorra Turisme per haver fet una molt bona campanya de promoció mostrant als mercats més pròxims els paratges naturals que tenim i el nostre patrimoni. Felicitar també als comuns per les campanyes de promoció i l’aposta que han mantingut pels esdeveniments esportius i culturals; com poden ser els campus esportius, les curses de trail, el gran nombre de concerts, molts d’ells donant a conèixer músics del país… Tots els esforços sumats han contribuït a donar molt més atractiu a la nostra destinació.
Especial menció també a les empreses privades, grans i petites, per donar-ho tot aquest estiu. Des de Caldea, demostrant que es pot mantenir el turisme termal en temps de la Covid, passant per les estacions d’esquí i muntanya com Vallnord, GrandValira i Naturlàndia que han mantingut les seves activitats, fins als hotelers i restauradors, sense ells i les inversions realitzades per obrir els seus negocis mantenint les mesures higièniques no hagués estat possible el bon estiu turístic que hem tingut.
Hem salvat la campanya d’estiu però ara tenim el repte de salvar la d’hivern. Però no ens podem relaxar i hem de seguir fent aquesta bona feina per tenir una tardor i sobretot un hivern bons pel que fa al turisme, un dels principals motors de la nostra economia.
President dels Joves Liberals d'Andorra
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT