PUBLICITAT

L’estiu a Ordino

El mes de setembre coincideix amb el retorn a la normalitat, amb la tornada a les escoles, i és un bon moment per fer el balanç de l’estiu i del turisme que hem tingut. Les xifres dels visitants dels mesos de juliol i agost a Andorra, tot i ser lleugerament inferiors a les de l’estiu passat, han estat molt positives: més de 600.000 al juliol i prop de 900.000 persones ens han visitat aquest agost. No oblidem que les circumstàncies no són encara les més idònies per poder recuperar les xifres prèvies a la pandèmia i, per tant, la valoració ha de fer-se tenint en compte les dificultats que encara estem superant.
Des del Comú d’Ordino estem encara més satisfets del turisme d’aquest estiu, ja que el nombre de visites a la nostra parròquia ha estat molt superior al de l’any anterior. El principal atractiu ha estat, sens dubte, el nou mirador solar que ha aconseguit apropar més de 70.000 persones a Ordino Arcalís, per a descobrir la vellesa de les vistes que ofereix el Pic de Pereguils i l’espectacularitat del mateix rellotge solar. Indiscutiblement, el mirador solar ha estat l’atracció de l’estiu de la parròquia i del país. Però les bones xifres no només s’han observat en aquest nou atractiu sinó en totes i cadascuna de les propostes que ofereix Ordino. El Parc Natural de Sorteny, que és la zona central de la declarada Reserva de la Biosfera, ha registrat, a manca de tancar les xifres d’aquest setembre, un increment de més del 30% de visitants respecte a l’any anterior. L’augment de visites també s’ha pogut observar en altres productes com la mina del ferro, amb el voltant d’un 10% més d’entrades durant els mesos d’estiu. Les xifres de les visites a la Casa de la Muntanya, on se situa també l’oficina de turisme, estan al voltant dels valors d’abans de la pandèmia. El recent producte, Riberamunt, creat amb la finalitat de donar a conèixer tots els pobles que conformen la vall d’Ordino al llarg del camí Ral, des d’Ordino fins a Arcalís o Sorteny, també ha tingut molt bona acceptació amb 5.000 consultes al seu mapa digital i més de 4.000 consultes als codis QR de Parl’app.
Un dels punts més importants del nostre programa era la dinamització de la parròquia, ja que com sabreu, Ordino té un gran atractiu natural, patrimonial i cultural, però té molt poca activitat comercial. Amb aquesta finalitat, des de l’inici del mandat, vam crear la taula de dinamització formada pels representants de tots els sectors econòmics de la parròquia (ramaders, comerciants, hotelers, l’estació d’esquí i el comú). L’objectiu de la taula és, com diu el seu propi nom, buscar estratègies per dinamitzar tots els sectors econòmics de la parròquia, i en aquest grup de treball s’han gestat bones idees com la fira del bestiar, el producte Riberamunt, la caseta d’informació d’Arans, el tiquet de bus turístic, entre moltes altres propostes. 
Totes les dades confirmen que l’estiu a Ordino ha estat un èxit. Els restauradors i hotelers han vist com els seus negocis rebien clients després d’uns mesos de moltes dificultats, i això ens dona la satisfacció i tranquil·litat de què estem treballant en la bona línia. La taula de dinamització afronta ara el nou repte d’encarar l’hivern. Estic convençuda que amb la mateixa dedicació i implicació aconseguirem que la nova temporada sigui molt més bona que l’anterior. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT