PUBLICITAT

La paraula genocidi

Segons la definició de la paraula genocidi: «Aniquilació o extermini sistemàtic i deliberat d’un grup social per motius racials, polítics o religiosos». El Govern d’Andorra, ni el de cap altre país mai van cometre aquest delicte contra la humanitat.

Em sembla una barbaritat acusar de genocidi a un del ministres del Govern d’Andorra quan aquest delicte es va manifestar al llarg de la nostra història amb fets tan terribles com ho va ser l’Holocaust, amb més de sis milions d’assassinats, és a dir, l’extermini de les tres quartes parts dels jueus europeus i altres fets semblants que no és necessari mencionar. El Govern d’Andorra si està fent alguna cosa dolenta per descomptat ho fa impremeditadament per intentar posar fi a una malaltia gairebé desconeguda davant la qual ningú, com ja s’ha demostrat, sap bé com s’ha d’actuar i els genocidis són fets premeditats, voluntaris, per acabar amb un grup de persones i estic molt segura que al Govern mai se li ha acudit acabar premeditadament amb ningú, només vol acabar amb la pandèmia aplicant les mesures que al seu entendre creu que ho poden fer, com la resta del món també ho està fent actualment. Per tant, termes com el genocidi no s’haurien d’aplicar tant a la lleugera, perquè són termes que a causa de la seva gravetat mereixen molt més de respecte.

Jo, per part meva, encara que mai havia tractat un tema tan delicat com aquest, si que crec que es va acabar amb la constitució i la democràcia en nom del bé comú des del mateix moment en què ens van confinar. Tampoc estic molt segura de com és d’efectiva la vacuna; però, ja que el que sí que se sap de segur és que no evita el contagi, no crec mai que s’hagi d’imposar el vacunar-se a ningú i, he d’afegir que jo no sóc negacionista, per la qual cosa jo sí que estic vacunada. Per això mateix, no crec que demanar el carnet de vacunació hagi de resoldre el problema dels contagis ni que acabi amb la pandèmia. Més aviat, impedir que les persones no vacunades no puguin accedir a certs llocs és una manera més per obligar a vacunar-se.

Espero que trobin alguna cosa que de debò impedeixi els contagis i que no només mitigui els efectes nocius de la malaltia perquè només així aquesta pandèmia acabarà desapareixent. I que en lloc de donar tantes xifres contínuament sobre el nombre de malalts, cosa que només fa que les persones es posin nervioses i emmalalteixin psicològicament, que expliquin millor en què consisteix el seu tractament i l’efecte que aconsegueixen realment les vacunes. Amb això, s’evitarien molts problemes entre vacunats i no vacunats. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT