PUBLICITAT

Tira allò vell, perquè entri allò nou

Ara, amb el nou any i ja amb nous projectes a la meva vida, vull tancar un cicle i començar a obrir-ne de nous, ja que penso que el refrany de les nostres àvies respecte a deixar anar el que és vell perquè noves oportunitats ens obrin les portes, és totalment cert. De manera que he començat a fer neteja i a llençar o regalar coses que tenia amuntegades fa anys a casa i que ja no necessito o no m’aporten res. Especialment, en una habitació que utilitzo una part com a biblioteca i una altra com a traster. La veritat és que ja feia temps que pensava alliberar-me d’algunes d’aquestes coses, però no em decidia. Però, el fet d’observar cada dia aquelles caixes que contenien moltes coses inútils i calia revisar em cansava i em posava nerviosa. Per descomptat, no són llibres el que estic llançant, sinó que els estic fent més espai. Mai, llançaria els meus llibres.

El cert és que el nostre benestar i prosperitat depenen en gran mesura de la situació en què mantinguem casa nostra i el nostre lloc de treball. Hem de tenir en compte que, per exemple, en un escriptori net i ordenat, les idees noves i originals apareixen més ràpid; en una cuina ordenada, el menjar té més gust i en una habitació ben moblada, s’hi ajusta el somni i la vida personal. El desordre i emmagatzemar coses velles només aporten dificultats a la vida.

El problema més gran per alliberar-nos d’aquests objectes, a més del valor emocional que en algunes ocasions ens transmeten, és que els éssers humans tenim molt arrelat l’instint d’acumular, ja que hi ha experiències del passat en què els nostres avantpassats van viure moments de gran necessitat i mancances i això fa que sempre escoltem dins nostre una veueta interior que ens fa acumular coses que potser no necessitarem mai, però que guardem per si de cas.

Però no només cal netejar casa teva i llençar les coses que ja no et serveixen. A més, t’has de renovar a tu mateixa: oblidar aquelles persones del passat que et van fer mal i que no té sentit que segueixin ocupant un espai a la teva ment; netejar les teves creences; deixar anar les teves idees preconcebudes; eliminar ressentiments, pors, rancúnies i tristeses; etc. Crear també un buit psíquic és necessari per poder créixer en tots els sentits, forma part del procés evolutiu de la vida.

De manera que us aconsello que aquest nou any us allibereu de tot el que no us interessa i deixeu espai per a noves sensacions. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT