PUBLICITAT

Les economies asiàtiques queden molt lluny

La novena edició del Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya, que se celebrarà a Sant Julià de Lòria del 2 al 4 de març, espera arribar a una xifra similar de participants a la de fa dos anys i rebre entre 350 i 400 assistents de diferents països. Fins a la data ja s’han inscrit persones de diferents països: d’Espanya, França, Hongria, Itàlia, Marroc, Perú, Suïssa, vuit inversors del sector privat xinès i 12 de Corea. A més, s’espera rebre una quinzena d’estudiants de la Universitat d’Andorra.
Els ponents tractaran punts interessants d’un Congrés que situarà Andorra en l’epicentre de la indústria de la neu i que serveix d’aparador per a què empreses relacionades amb el món de la neu coneguin el Principat i els seus atractius relacionats amb la muntanya i el turisme.
Independentment de la celebració del Congrés, Andorra ha d’aprofitar l’esdeveniment per treure’n rèdit. La presència del secretari general de l’Organització Mundial de Turisme (OMT), Taleb Rifai, és una oportunitat a aprofitar, però encara ho és més la presència de vuit inversors del sector privat xinès i dotze de Corea.
I és que encara que se n’ha parlat molt sobre les economies asiàtiques, el cert és que Andorra és en aquest àmbit una aprenent i està quedant despenjada de les iniciatives que provenen d’aquests països. Només cal verificar els turistes que vénen o les inversions que s’hi fan per comprovar que el gegant asiàtic és un territori per descobrir.
Precisament l’ambaixador de la República Popular de la Xina al Principat d’Andorra, Lyu Fan, es troba de visita a Andorra per participar en una jornada empresarial on participen diversos actors econòmics del Principat i representants de diverses empreses xineses vinculades als sectors turístic o tecnològic. És un bon punt de partida d’un camí que, com diu un proverbi xinès, comença sempre amb el primer pas.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT