PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

La biblioteca se’n va al CAEE

L’espai destinat a la lectura i l’estudi s’ha traslladat de l’edifici comunal al Centre d’Art

Per EL PERIÒDIC

L'espai infantil de la nova Biblioteca Comunal d'Escaldes-Engordany.
L'espai infantil de la nova Biblioteca Comunal d'Escaldes-Engordany. | ANA
La Biblioteca Comunal d’Escaldes-Engordany ja s’ha traslladat als baixos de l’edifici històric que acull el Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE), a l’avinguda Carlemany. L’equipament cultural va tancar les seves portes la setmana passada –fins ara estava ubicada a la cinquena planta de l’edifici comunal– per fer la mudança al nou espai situat al CAEE. Mentre l’espai de lectura i consultat ha estat tancat, els usuaris han pogut utilitzar les insta·lacions de l’Arxiu Comunal.

Les obres del nou espai han durat nou mesos i des d’avui ja està obert als usuaris. La nova biblioteca té dues plantes i compta amb una zona per a adults de 235 metres quadrats i un espai per a infants de 75 metres quadrats. L’espai, que dobla la capacitat de l’antiga biblioteca, també posa a disposició dels usuaris sis ordinadors.

La inauguració de la nova biblioteca al Centre d’Art es va celebrar ahir a la tarda. La cònsol major de la parròquia, Trini Marín, va ser l’encarregada de presentar l’acte i durant el discurs va destacar que la nova ubicació de la biblioteca «és una manera de fer reviure el centre de la parròquia», segons informa l’ANA.

La nova biblioteca d’Escaldes-Engordany, ubicada al cor de la parròquia, duplica l’espai de l’antic equipament amb la voluntat d’aproximar la cultura i el coneixement a tota la ciutadania. Marín va afegir que «ha tingut molt bona acceptació ja que tot el veïnatge veu que pot aportar coses bones a la zona». Un dels altres motius de traslladar el servei és que el Comú i la biblioteca no coincidien en horaris i per als usuaris era difícil de compaginar.

La biblioteca disposa de 26.600 llibres però Marín va destacar que «n’hi poden cabre molts més».

Com a novetat, el Comú escaldenc s’està plantejant incorporar a la recepció de la biblioteca un servei de gestions comunals per poder tramitar alguns certificats o fer algunes consultes. També s’avalua la possibilitat d’ampliar els horaris d’ús de les instal·lacions i, fins i tot, adaptar la disponibilitat per fer una sala nocturna d’estudi.

El cost d’inversió de l’espai ha estat de 90.000 euros i el lloguer de la biblioteca i el CAEE suposarà cada mes 14.000 euros per a les finances comunals. L’entrada d’accés per als dos equipaments culturals s’ha fet única.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT