PUBLICITAT

El país dels Pirineus que depèn de l'or blanc

EDITORIAL

Fa un parell d’anys amb que tenim unes bones temporades d’hivern, les nevades de les dos darreres temporades, han fet que aquest sector, de l’esquí, pugui respirar una mica més tranquil malgrat la crisi. Tenim dues empreses capdavanteres pel que fa a l’esquí alpí, les millors dels Pirineus sense cap dubte, i de les millors d’Europa, tot i que no tinguem ni les condicions ni la superfície que tenen les dels Alps. A més a més són líders amb noves tecnologies, sent les dues estacions amb més seguidors a les xarxes socials. Les invasions que han fet en els darrers anys fan que tinguem unes instal·lacions de primer ordre mundial en aquest sentit, i si tenim en compte la qualitat/preu estem, en molt bona posició.
Ahir les dues estacions van explicar públicament les novetats que tenen punt aquesta temporada. Després d’invertir una gens menyspreable quantitat de diners, ara es disposen a esperar que la neu arribi i ho fan amb una gran dosi d’optimisme, perquè esperen repetir i fins i tot millorar les xifres de l’any passat, que van ser força bones. A més aposten per disciplines d’esports que estan en auge, i hi aposten portant competicions de primer nivell de les que col·loquen un cop més al Principat al punt de mira dels practicants de tot el món. Són empreses que generen molts diners al país, doncs, per partida doble.
Però el que ningú pot amagar és que les estacions d’esquí són un dels grans pulmons de l’economia andorrana, els diners que mouen directa o indirectament, la gent que desplacen, els llocs de feina que generen,… Però tot això té una sola condició,que és la climatologia. Tenim un país acostumat a posar gairebé tots els ous al mateix cistell i això és un gran perill. Sobretot quan estem sotmesos als capricis del temps. Si neva, això és positiu, si no és que neva molt, que llavors és negatiu perquè la gent s’espanta i no ve. Si no neva, és negatiu depenent de si hi ha un bon gruix de neu assentat, o de si no ha nevat gens abans. I això és el que condiciona gran part del producte interior brut del Principat, gran part dels llocs de treball del país, gran part de les inversions futures que es faran en aquest racó de món. En resum, que un inofensiu núvol ens lliga de mans i peus. 


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT