PUBLICITAT

Un jutge espanyol dirigint un interrogatori a la Batllia

El jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata i la número dos de la fiscalia anticorrupció espanyola, Belén Suárez, van demanar a la batlle andorrana encarregada del ‘cas Pujol’, Maria Àngels Moreno, prendre declaració a una sèrie de persones relacionades amb l’afer que tant d’interès té per a la justícia veïna i que té també uns tentacles que s’escampen per la política espanyola i els seus interessos electorals. Els interrogatoris es van fer divendres passat i s’emparen en el conveni de cooperació penal, i ja ha tingut una primera reacció per part dels lletrats del país, que s’han mostrat indignats per les formes com un magistrat espanyol ha actuat a Andorra amb la connivència de la batlle Angels Moreno.
Segons fonts jurídiques citades pel Periódico de Catalunya, Moreno es va absentar i els interrogatoris van ser dirigits per De la Mata. Diversos advocats han confirmat a aquest rotatiu que un jutge estranger no pot prendre declaració als imputats i que ha de ser un batlle andorrà qui faci les preguntes. També han revelat que no és el primer cop que es produeixen situacions com aquestes que molesten profundament als advocats del país.
De la Mata i Suárez es van desplaçar a Andorra acompanyats d’un representant de l’Advocacia de l’Estat espanyol per prendre declaració a testimonis considerats clau en el ‘cas Pujol’. Ho van fer després d’obtenir el permís de la jutge andorrana encarregada del cas a les dependències de la Batllia.
Que surti a la llum situacions com aquestes posen en dubte el funcionament de la nostra justícia perquè es tracta de cedir la sobirania a un magistrat que representa un altre sistema judicial. Sobta també que els advocats o el mateix Col·legi no hagin alertat mai d’aquesta pràctica que no està contemplada en el nostre procediment judicial.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT