PUBLICITAT

Una reunió sobre l’aeroport per dir que tot segueix igual

Parlar de l’aeroport de la Seu és repetir el que s’ha dit mil vegades, per molt que de quan en quan apareguin declaracions enaltint la presumpte elevada activitat que hi ha a les instal·lacions. En aquest context, el ministre espanyol de Foment, Íñigo de la Serna, i el ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació d’Andorra, Gilbert Saboya, es van reunir ahir a Madrid amb l’objectiu d’analitzar la situació de la certificació de l’aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell per a la realització d’operacions de vol instrumental amb GPS. Foment justifica el retard pel fet que es tractaria del primer cas a Espanya en el qual en un aeroport s’implanti una aproximació d’aquest tipus en una pista verificada com visual i en un entorn orogràfic summament complex, pel que resulta essencial una anàlisi exhaustiva de l’estudi presentat des del punt de vista de la seguretat.
Óbviament la seguretat és el més important, però precisament aquest sistema està dissenyat per a aeroports complicats per la climatologia i per l’orografia, evitant així la cancel·lació de vols. En diversos aeroports del món està funcionant de manera satisfactòria i efectiva amb avions de passatgers de gran capacitat.
Per tant, cada vegada està més clar que es tracta d’una decisió purament política que no estaria en un calaix si l’aeroport estigués ubicat en una altra comunitat espanyola.  El comunicat pactat del ministeri espanyol acaba amb una conclusió molt vaga i genèrica: «Tots dos ministres han acordat seguir treballant amb la màxima coordinació en el projecte».
S’ha d’entendre que de poca cosa ha servit la trobada perquè no s’aporta cap novetat i tot segueix en la mateixa situació d’estancament en unes instal·lacions on s’han invertit molts diners públics.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT