PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Beç prepara 1.200 tapes del plat que s’ha convertit en un clàssic

El tastet és un xai de garrafa xisqueta amb puré de patata, una flor d’all i un germinat de pèsols

Per Sònia Lecha

El xef, Rodrigo Martínez, i una de les encarregades d’El Beç, Laia Pérez.
El xef, Rodrigo Martínez, i una de les encarregades d’El Beç, Laia Pérez. | S.L.

L’Andorra Taste és un esdeveniment en el qual restauradors i pastissers del país ofereixen tastets de cuina d’alçada. El xef i una de les encarregades d’El Beç, Rodrigo Martínez i Laia Pérez, l’any passat els van comentar que podrien provar de presentar-se en l’edició d’enguany. 

Martínez va detallar quina és la tapa que han preparat per a aquest any. «Hem fet un xai de garrafa xisqueta del Pallars Sobirà, quilòmetre zero, que està marinat 24 hores, fumat quatre hores, en brasa i confitat 15 hores a baixa temperatura. Això acompanyat d’un puré de patata, fet com el feia la meva mare quan era petit, amb patates d’Andorra, un suc dels ossos del mateix corder rostits, una flor d’all i un germinat de pèsols», va detallar el xef. Aquest és un plat que porta a la carta des que van obrir El Beç i en poc temps s’ha convertit en un clàssic de la casa. Per aquest motiu han decidit oferir aquest plat en aquest esdeveniment, «creiem que el client generat en l’àmbit popular hauria de provar el nostre plat». 

Per a tots aquells que se’ls hagi fet la boca aigua i vulguin provar aquesta tapa han d’anar a les taquilles de l’Andorra Taste i comprar tokens, que són els tiquets amb els quals es pot adquirir el tastet que es vulgui provar. En el cas d’El Beç, per quatre euros pots tastar la tapa. 

L’edició d’enguany va començar ahir a les 12.00 hores i és «non-stop fins diumenge a les 20.00 hores», va concretar Pérez. L’horari d’avui és de 12.00 a 00.00 hores. L’estada a l’esdeveniment la compaginen amb el servei d’El Beç i El Passadís, dos restaurants del país del qual són propietaris. 

El xef del restaurant va comentar que l’edició d’enguany és molt més gran i està millor organitzat que l’any passat. Des d’El Beç estan molt contents d’estar participant enguany, però esperen que no plogui i que el temps els acompanyi al llarg del cap de setmana. 

A l’Andorra Taste, a més de les degustacions, s’hi sumen tallers infantils, showcookings i masterclasses, música i animacions en directe. Tot plegat és un seguit de propostes per convertir Escaldes-Engordany en un punt de trobada gastronòmic de referència. 

Un any més, el carrer dels Veedors acollirà aquest espai obert al públic en general i a l’aire lliure, que en aquesta edició s’estendrà també al carrer Arnaldeta de Caboet per acollir l’augment de restauradors, que creix a una vintena. 

Més de cinquanta xefs i professionals de renom del món de la gastronomia van signar ahir en el marc de l’esdeveniment un manifest amb l’objectiu d’impulsar la cuina de muntanya. «La gastronomia és cultura i un dels principals ambaixadors turístics, així com generadora de riquesa i ocupació», recull el text, que plasma el compromís dels cuiners d’alta muntanya per la gastronomia sostenible, de temporada i proximitat, segons l’ANA. 

Alguns dels cuiners van afegir al manifest que és difícil portar a terme el segell de qualitat de cuina de muntanya perquè es demanen una sèrie de condicions que ara mateix no es poden donar a Andorra. Davant d’aquesta qüestió, el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, va recordar que un dels requisits del text parla dels productes de proximitat. Un terme que, segons ell, no només fa referència al Principat sinó també a territoris com l’Arieja o la Cerdanya.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT