PUBLICITAT

Andorra la Vella

Enclar posa la participació popular al centre de la campanya

La candidatura convoca una reunió de poble per a recaptar propostes de la ciutadania amb la tecnologia

Per Joan Jiménez

La candidata a cònsol menor d’Enclar a la capital, Olalla Losada, ahir durant un discurs al Centre de Congressos.
La candidata a cònsol menor d’Enclar a la capital, Olalla Losada, ahir durant un discurs al Centre de Congressos. | Enclar / N.S.

Ahir es va celebrar la primera reunió de poble de la coalició d’Enclar en vistes a les pròximes eleccions comunals del 17D. La candidatura de Sergi González i Olalla Losada van posar en pràctica ahir al Centre de Congressos una de les idees centrals del seu programa: la participació ciutadana. La candidata a cònsol menor va declarar que el seu partit «no vol fer un tipus de política des del despatx, sinó que vol fer una política de carrer, demanant l’opinió». Per aquest motiu, les reunions de poble que planteja la coalició parteixen des de la perspectiva de què «la gent ens pugui dir la seva opinió, al mateix temps que ho combinarem amb xarxes socials i que ens faci arribar sempre la seva veu», exclamant que «aquesta és la idea d’Enclar».

Losada va explicar que, durant els seus mítings, es farà ús de la tecnologia mòbil, amb aplicacions com Kahoot o Menti, per a fer «un tipus de qüestionari ràpid» que permeti a la candidatura formular preguntes a la ciutadania de la capital i que els ciutadans de la parròquia responguin entre diferents opcions. La candidata a cònsol menor va esmentar que, en l’actualitat, «estem en el món digital i ho hem d’utilitzar» facilitant a la ciutadania la seva participació, ja que des d’Enclar es creu fermament que «la gent té ganes d’opinar i participar».

Diverses d’aquestes preguntes anaven encaminades a assenyalar crítiques a les dues últimes legislatures del Comú de la capital. Un exemple d’aquestes preguntes a la ciutadania que es van fer ahir a la reunió de poble va ser ‘els 4 milions d’euros gastats per la Conxita (Marsol) i el David (Astrié), en què els van invertir?’. Les possibles respostes a aquesta qüestió eren ‘Fonts d’Aigua’, ‘Pisos socials del Cedre’ o ‘Pilars de formigó’.

El candidat número nou de la llista i un dels promotors de la plataforma SomVeïns que forma part de la coalició, Xavier Surana, es va dirigir ahir al públic explicant que a l’hora de configurar la candidatura «ha estat fàcil posar-nos d’acord». A més, Surana va fer també especial èmfasi en la participació ciutadana, assenyalant també que «és el que ha faltat en aquests últims mandats». El candidat va estipular que «és necessari que hi hagi una associació de veïns per tenir un canal directe amb el Comú» per tal de fer efectiva una gestió participativa, segons va explicar Surana.

D’altra banda, el candidat a cònsol major d’Enclar, Sergi González, va demanar disculpes als antics mandataris de la capital que eren presents a l’acte, Francesc Xavier Mora i Manel Blasi, per les acusacions del candidat demòcrata, David Astrié, al·legant que la despesa pública durant el seu mandat va ser excessiva. González va declarar ahir que la gestió de Mora i Blasi es va dedicar a fer inversions a la capital, i a més, va acusar Astrié de ser malbaratador amb els recursos públics del Comú de la capital. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT