PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La performance artística ‘La Cultura’ aterra a Andorra

Lua Roca i Emma Regada seran les encarregades de portar-la al nostre país

Per El Periòdic

Inauguració de la sala d'exposicions del Govern.
Inauguració de la sala d'exposicions del Govern. | Arxiu ANA

En el marc de la programació cultural per a la presidència espanyola del Consell de la UE, l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID) ha organitzat una activitat d’anada i tornada en vuit països europeus. Aquesta està basada en la performance La Cultura del duo d’artistes Los Torreznos, una obra d’una hora en la qual, descomponent els elements materials i conceptuals del que seria una conferència, i sostinguda sempre per un humor summament intel·ligent, es fa reflexionar el públic sobre el significat de la cultura.

Per això, s’ha seleccionat una parella de joves artistes dels següents països: Albània, Andorra, Bèlgica, Dinamarca, Grècia, Irlanda, Itàlia i Ucraïna, que van realitzar un taller de dues setmanes (de l’11 al 22 de setembre) als locals de l’AECID impartit per Los Torreznos per aprendre, assajar i adaptar als seus propis idiomes i cultures la performance La Cultura. En la segona fase, les parelles representen la performance en els seus propis idiomes en els seus llocs d’origen durant el segon semestre de 2023 i es converteixen en ambaixadors de la cultura espanyola a Europa.

Al nostre país, seran Emma Regada i Lua Roca qui representaran l’adaptació en català de la performance el pròxim 12 de desembre, a les 19.00 hores, a la sala d’exposicions del Govern d’Andorra la Vella.

Regada es va formar a l'Escola de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, i treballa principalment en performance i escultura. Ha guanyat el VI Concurs Sergi de videoart a Andorra, entre altres premis, i va rebre la beca de la Fundació del Crèdit Andorrà per estudiar el Màster Educació Artística l'any 2017. Ha exposat àmpliament a Catalunya i Andorra, és una de les sòcies fundadores del col·lectiu de performance Nus-Nu a Barcelona i actualment treballa amb el col·lectiu artístic La Xarranca.

Pel que fa a Roca, va començar a fer teatre als 10 anys al Centre Cultural La Llacuna, i als 17 va decidir enfocar els estudis en les arts escèniques i el cinema. Va estudiar direcció de cinema a ECIB, Escola de Cinema de Barcelona, i interpretació Eòlia realitzant la formació lliure del centre, també a Barcelona. L'any 2020, entra a formar part de la primera promoció de la Jocand, Jove Companyia Nacional d'Andorra, on ha participat en diferents projectes com «La Tercera Onada», «Arrels d'Arreu» i «Temps Era Temps... 1993!». A més, ha participat en diversos projectes al país com el videoclip «All The Pretty Litte Horses» del grup Hysteriofunk o el curtmetratge «La Dama Blanca». També ha participat en diversos projectes de teatre de carrer i animacions pel centre de la capital.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT