PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra Business clou amb satisfacció la missió econòmica a Lisboa

L'objectiu ha estat analitzar les oportunitats d'inversió i comercials que ofereix Portugal

Per El Periòdic

Marc Saura, en un moment de la presentació davant empresaris portuguesos.
Marc Saura, en un moment de la presentació davant empresaris portuguesos. | Andorra Business

Una vintena d'empresaris andorrans han participat en la missió econòmica a Lisboa que va finalitzar ahir i que organitzava Andorra Business, en col·laboració amb la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d'Andorra (CCIS).

El programa de treball de dos dies va comptar amb agendes individualitzades per als participants, sessions informatives sobre internacionalització i cultura empresarial a Portugal i es van fer visites a la incubadora d'empreses, Startup Lisboa, i a la plataforma de programes i hubs, Unicorn Factory, on van poder conèixer el desenvolupament de processos eficients i sostenibles per a les empreses. A més, també es van celebrar reunions bilaterals com les mantingudes entre el secretari d'Estat d'Internacionalització de Portugal, Bernardo Ivo Cruz, i el secretari d'Estat d'Empresa, Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Saura.

Saura va recordar que feia sis anys que no se celebrava cap missió econòmica empresarial i va destacar que «ha tingut molt bona acollida entre les empreses andorranes i portugueses. Hem pogut copsar que les dues realitats del país són molt similars i en un futur podem tenir moltes vies de treball».

Per la seva banda, Ivo Cruz va assenyalar que «hem trigat molt de temps en tornar a trobar-nos i hem d'aprofitar aquesta oportunitat. Hi ha molts sectors comuns per explorar. Andorra és un país que coneixem bé, on hi ha un important volum de residents portuguesos i hi ha moltes ganes de treballar conjuntament».

La directora d'Andorra Business, Judit Hidalgo, va fer un balanç molt positiu per «la bona acollida que ha tingut la missió per als grans protagonistes, que eren els nostres 20 empresaris, que s'han mostrat molt satisfets per les agendes que han tingut i les possibilitats de negoci que han pogut explorar». En aquest sentit, un dels professionals assistents, el director general d'Alpine Security, David Julián, va explicar que «estem molt contents perquè hem tingut diverses reunions acotades amb clients que estaven força interessats amb els nostres serveis i arran d'aquí veurem quin tipus de col·laboracions poden haver-hi. Som bastant optimistes amb els resultats».

L'objectiu de la missió era analitzar sobre el terreny les oportunitats d'inversió i comercials que ofereix actualment Portugal i s'inscriu en el marc de les bones relacions bilaterals existents entre ambdós països. A part de la vintena d'empresaris andorrans també van participar en la missió l'ambaixadora d'Andorra a Portugal, Eva Descàrrega, i el president i la directora de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d'Andorra, Josep Maria Mas i Sol Rossell.

Trobada entre la Cambra i l'Associació Industrial Portuguesa

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d'Andorra i l'Associació Industrial Portuguesa-Cambra de Comerç i Indústria (AIP) van mantenir una trobada aquest dimecres a la tarda a Lisboa aprofitant la missió econòmica a la capital portuguesa organitzada per Andorra Business amb la col·laboració de la Cambra.

En concret, la delegació andorrana encapçalada pel president de la Cambra, Josep Maria Mas, la directora de la Cambra, Sol Rossell, van reunir-se amb la directora d'internacionalització de l'AIP, Filomena Pires, amb la voluntat d'estrènyer lligams entre les dues institucions i facilitar les relacions empresarials entre els dos països.

Amb aquesta trobada es dona continuïtat al conveni signat el 2011 entre ambdues entitats que pretenen fomentar i desenvolupar el flux d'intercanvi comercial entre Andorra i Portugal a més de millorar el coneixement de cada territori tot afavorint les iniciatives dirigides a indústries i comerços.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT