PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El preu de les exportacions cau prop d'un 10%

Les importacions van experimentar una variació negativa de l'1,4% durant el mes de desembre

Per El Periòdic

L'oficina de la duana.
L'oficina de la duana. | Arxiu ANA

Els preus de les importacions durant el mes de desembre van experimentar una variació negativa de l'1,4% en relació amb el mateix termini l'any anterior. Si es comparen les dades amb el mes de novembre, segons ha fet públic aquest dilluns el Departament d'Estadística, els preus de les importacions van decréixer un 2,1%. Per l'altra banda, els preus de les exportacions van experimentar una variació negativa del 9,9% en relació amb l'any anterior. Respecte del novembre, els preus van caure un 12,1%.

Si s'analitzen les importacions per grups d'utilització, els preus dels béns de consum, el desembre del 2023, van tenir una variació positiva del 3,9%. En el mateix període, els preus dels béns de capital van caure un 25,4% i els béns intermedis també van baixar en un 9,3%. Respecte del mes anterior, s'observa una variació positiva en els preus dels béns de consum del 2%. Per la seva banda, els béns de capital van experimentar una caiguda del 39,4% i els béns intermedis van descendir un 4,1%.

Segons la Classificació Unificada del Comerç Internacional (CUCI), la majoria de productes al desembre van tenir variacions percentuals negatives en els seus preus. Dins d'aquesta classificació destaquen les partides combustibles, lubricants minerals i productes similars (19,4%), els articles manufacturats classificats principalment segons la primera matèria (8,6%) i els productes químics i similars, ncaa (5,4%). Per la part positiva, destaquen les partides de productes alimentaris i animals vius (2,5%) i la de maquinària i equips de transports (2,5%).

Pel que fa al preu de les importacions agrupades per zones geogràfiques, és a dir, segons el país o agrupació geogràfica d'on provenen els productes, la majoria van presentar una tendència positiva respecte al mateix període de l'any anterior. Així, durant el desembre el preu de les importacions originàries d'Espanya va caure un 4,4% i el de França ho va fer en un 3,8%, mentre que en els territoris de la resta de la Unió Europea i el Regne Unit van créixer un 8%, així com a la resta del món, on van augmentar un 7,2%.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT