PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El trànsit a la carretera d'Anyós es restablirà avui al vespre amb pas alternatiu amb semàfors

La previsió és que les obres durin tres setmanes

Per El Periòdic

Imatge de l'esllavissada a la carretera secundària d’Anyós.
Imatge de l'esllavissada a la carretera secundària d’Anyós. | Comú de la Massana

El trànsit a la carretera entre Anyós i l’Aldosa es restablirà avui al vespre, amb pas altern dirigit per semàfors. Així ho ha anunciat el Comú de la Massana, detallant que mentre es prepara la zona per procedir a la instal·lació de micropilotatges, es produiran talls puntuals a l’accés a les urbanitzacions. Per facilitar l'accés als veïns, el Comú habilitarà un pàrquing a un prat, a peu de carretera, perquè es pugui estacionar durant la franja horària en què estigui tancat l’accés. El pas per a vianants es mantindrà obert en tot moment. 

El trànsit a la carretera entre els dos pobles massanencs s'ha restablert a les 19.30 hores, amb un pas alternatiu pel carril de pujada dirigit per semàfors, després d’haver treballat durant tot el dia per sostreure la terra i estabilitzar la zona.

L’accés a les urbanitzacions es tancarà al trànsit rodat durant les següents franges: del 24 d’abril al 3 de maig, de 9.30 a 19.00; dissabte, 27 d’abril, de 09.00 a 14.00 hores.

L'esllavissada s'ha produït aquest matí al voltant de les 05.30 hores quan s'ha enfonsat un tram d’uns 30 metres de la carretera secundària d'Anyós i s'ha hagut de tallar al trànsit. La previsió del Comú és que les obres durin unes tres setmanes. Segons han informat des de la corporació, poc després de l’esllavissada ja s’ha començat a retirar la pedra i la runa i cap a les 12.00 hores, s’ha fet caure el tram inestable de la zona enfonsada. 

Protecció Civil ha estat al capdavant del dispositiu per gestionar la situació juntament amb el Coex, Policia, Bombers i Servei de Circulació. Els cònsols de la Massana, Eva Sansa i Roger Fité, s’han desplaçat també a la zona per establir el pla d’actuacions amb l’equip d’enginyers i tècnics. 

Tot i que encara no se saben els motius que han provocat l'esllavissada, Sansa remarca que el “despreniment ha tingut lloc en un punt on hi havia penya, amb més possibilitats d’inestabilitat durant èpoques de canvi de temperatura”.


TAMBÉ ET POT INTERESSAR: Una esllavissada a Ciutat de Valls provoca danys al rec del Solà


L'esllavissada, que només ha comportat danys materials, ha obligat a desviar la circulació pel centre de la parròquia, fet que ha provocat fortes retencions durant tot el matí.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT