PUBLICITAT

PSC-Progrés demana a Foment més seguretat a la N-260 a Castellciutat

  • El grup municipal vol un semàfor amb polsador i un pas de vianants a la carretera
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Vista del nucli de Castellciutat. Foto: TONY LARA

El grup del PSC-Progrés a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell presentarà en el proper ple municipal del dilluns 13 de desembre una proposta sol·licitant al Ministeri de Foment, que habiliti un semàfor amb polsador i un pas de vianants a la carretera N-260 ( a l'alçada del semàfor actual no operatiu, davant l'hotel La Seu) per tal de garantir la seguretat dels vianants al creuar.

Diàriament grups d'escolars i altres veïns han de travessar la carretera per anar a l'escola, accedir a la parada de l'autobús o bé per dirigir-se al nucli de Castellciutat, amb el perill que això suposa, donat que no existeix actualment cap pas habilitat que reuneixi les condicions de seguretat necessàries, segons el grup municipal de l'oposició a la capital alturgellenca.

Progrés considera que en les circumstàncies actuals,i fins que les obres de la futura variant de la N-260 siguin una realitat, el millor sistema per moderar la velocitat dels vehicles que transiten per la via i garantir la seguretat dels veïns de Castellciutat seria la instal·lació d'un pas de vianants amb un semàfor de polsador, que només es posés vermell prèvia demanda dels vianants.

llarga reclamació / Els veïns del nucli de Castellciutat fa temps que demanen millores per garantir la seguretat dels vianants al pas de la carretera N-260 per la població, ja que és un dels punts de la xarxa viària del Pirineu més perillosos. La solució definitiva ha de ser la construcció de la variant de l'eix pirinenc i el seu enllaç amb la carretera d'Andorra, però aquesta solució és qüestió d'anys. Per aquest motiu, els membres del grup PSC-Progrés opten per aquesta mesura provisional. De fet, la carretera N-260 ja disposa d'algun pas de vianants amb semàfor al seu pas per alguna població de la Cerdanya.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT