PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El registre de dominis .ad ja es pot gestionar íntegrament en línia

La gestió és més còmoda per a les empreses andorranes i altres entitats interessades

Per El Periòdic

Imatge de la pàgina web d'El Periòdic amb el domini .ad.
Imatge de la pàgina web d'El Periòdic amb el domini .ad. | El Periòdic

El registre de noms de dominis sota .ad s’ha millorat i simplificat. Així, des d’avui la gestió es pot fer totalment en línia. A finals de l’any passat, Andorra Telecom va realitzar una sessió informativa amb empreses andorranes interessades a ser registradors de dominis .ad per explicar el nou funcionament del sistema.

Les empreses i particulars que ja tenen un domini .ad per al seu comerç poden contactar amb un dels registradors oficials per gestionar el seu domini. Ja hi ha vàries empreses andorranes que faran aquesta funció de registradors de dominis .ad. Per disposar d’una web amb domini .ad, des d’avui cal comptar amb un registrador acreditat. Els que ja tenen un domini .ad, poden connectar-se al web https://www.domini.ad, veure quins registradors hi ha i triar-ne un.

En cas de no estar segur que el domini és gestionat per un registrador acreditat, es pot consultar la base de dades a l’apartat del whois del mateix web. És possible veure que el web de l’empresa apareix com a registrador Andorra Telecom.

Durant els mesos vinents, les empreses hauran de seleccionar un registrador. Un cop ho facin, hauran de contactar amb el Registre, a través del correu [email protected], per tal de realitzar el canvi. Aquest procediment no té cap cost associat i es pot fer el canvi de registrador en qualsevol moment. Els dominis existents expiraran en el moment que els correspon segons la seva darrera renovació o registre inicial (dos anys a partir d’aquella data). Totes les renovacions subseqüents es faran, per defecte, per períodes d’un any (el titular podrà optar per períodes anuals addicionals fins a un màxim de 10). El preu de la renovació el fixa cada registrador. Aquest canvi no afecta el contingut del web ni d’altres serveis associats. Tampoc farà perdre antiguitat o drets sobre el nom del domini.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT