PUBLICITAT

La pluja i el bon temps perjudiquen l'esquí a les estacions lleidatanes

  • Les estacions d'esquí nòrdic es veuen obligades a tancar totalment les instal·lacions
EL PERIÒDIC
VALL DE BOÍ

Periodic
Esquiadors a Vaquèria a principis de la temporada. Foto: EL PERIÒDIC

Just una setmana després d'encetar la temporada d'hivern amb unes previsions més que optimistes, les estacions d'esquí del Pirineu lleidatà han hagut de fer front, en l'última setmana, a l'augment de les temperatures i l'aigua de la pluja que han provocat desgel i a l'hora, la reducció de la zona esquiable. Les pistes més perjudicades han estat les d'esquí nòrdic, tancades totalment, i d'alpí, on es treballa intensament per fabricar neu artificial aprofitant les nits fredes i la baixa humitat d'aquesta segons setmana de desembre. El sector confia que la situació meteorològica millori substancialment per tal que els esquiadors puguin aprofitar les vacances de Nadal i Cap d'Any que ja truquen a la porta.

Les estacions d'esquí nòrdic del Pirineu de Lleida han hagut de tancar totalment les instal·lacions una setmana després d'obrir mentre que als complexos d'alpí també han hagut de reduir la zona esquiable. Durant aquesta setmana, a les estacions d'esquí alpí de Port Ainé i Espot han tancat una quarta part de les pistes, sobretot les que no tenen canons de neu artificial, segons va informar l'Agència Catalana de Notícies. De fet, hi ha menys neu que a l'estrena de temporada però suficient, diuen les estacions, com perquè, qui ho vulgui, pugui gaudir de la muntanya. En certa manera, si l'arrencada de la temporada hivernal, amb el principi del Pont de la Puríssima, no hagués estat tan bona, la situació de les pistes d'esquí alpí no seria sorprenent: seria la normal de mitjan mes de desembre.

El Pirineu de Lleida compta actualment amb sis estacions d'esquí alpí –Baqueira-Beret, Boí Taüll, Espot, Port Ainé, Port del Comte i Tavascan– i set on es pot practicar l'esquí nòrdic –Aransa, Baqueira-Beret, Bosc Virós, Lles de Cerdanya, Sant Joan de l'Erm, Tavascan i Tuixent La Vansa–.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT