PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Gran acollida de les activitats de la Setmana de la Diversitat Cultural

En l'edició d'enguany, hi ha hagut una important la participació dels joves

Per El Periòdic

La cercavila de les entitats que han pres part en la Setmana de la diversitat cultural d'Andorra la Vella.
La cercavila de les entitats que han pres part en la Setmana de la diversitat cultural d'Andorra la Vella. | ANA/M. F.

El Comú d'Andorra la Vella s'ha mostrat satisfet pel desenvolupament i l'acollida que ha tingut la Setmana de la Diversitat Cultural. Segons ha destacat la cònsol menor de la parròquia, Olalla Losada, la participació ha estat "molt gran, molt més del que ens esperàvem", especialment pel que fa a la implicació dels joves, tot i ser vacances escolars. De fet, el col·lectiu juvenil ha fet arribar propostes de cara a pròximes edicions, com organitzar ells mateixos algunes activitats i implicar-hi altres associacions.

La implicació del col·lectiu juvenil ha estat també ben present en el punt culminant de la setmana, la mostra gastronòmica 'La diversitat a taula' que al llarg de dissabte té lloc a la plaça Guillemó i en la qual prenen part deu joves voluntaris. Precisament sobre les propostes d'aquest dissabte (que han arrencat amb una cercavila en què han pres part associacions culturals i que ha continuat amb la mostra gastronòmica a la plaça Guillemó que es completa al llarg del dia amb mostres de folklore de les diferents comunitats residents al país) la cònsol menor ha manifestat la satisfacció per la implicació de nou entitats que ofereixen els seus plats típics i ha incidit en el fet que la celebració serveix per fer "comunitat". En aquest sentit, ha valorat que el menjar "fa que la gent estigui més propera a parlar" i que és la porta per "conèixer també el que fan altres entitats i associacions" i ha afegit que això es complementa amb les activitats al voltant del folklore. Cal destacar que la mostra gastronòmica ha comptat amb la participació de fins a nou estands amb productes típics de Colòmbia, Equador, Filipines, Índia, Perú, Portugal, Rússia i Ucraïna.

A banda de conèixer aquestes associacions i les diferents comunitats presents al país, Losada ha manifestat que el que és important és que també hi hagi una participació de la població en les diferents propostes i un intercanvi entre les entitats i la comunitat. En aquest sentit, ha volgut subratllar la implicació de les diferents associacions per tirar endavant la festa. I mostra d'això, ha exemplificat, és el mural dissenyat per l'artista Judit Rodrigo a les escales que connecten la plaça Vinyes i la coberta del casino. L'activitat, tot i que no es va poder inaugurar a causa de les adversitats climàtiques, ha estat un èxit i es preveu que s'acabi durant les pròximes setmanes, informa l'ANA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT