PUBLICITAT

Creat el Consell d'Administració de l'Hospital de la Cerdanya

  • La junta del centre transfronterer queda constituïda en un 60% per part catalana i en un 40% per francesa
EL PERIÒDIC
PUIGCERDÀ

Periodic
La constitució del Consell d'Administració de l'AETC HC, ahir Foto: ACN / FERRAN GARCIA QUERALT

El Consell d'Administració de l'Agrupació Europea de Cooperació Territorial de l'Hospital de la Cerdanya (AECT HC), l'òrgan de govern de l'hospital transfronterer i que substitueix la fundació creada el 2006, es va constituir ahir. El nou òrgan farà el seguiment del final de les obres, s'encarregarà de la posada en funcionament del nou hospital i desenvoluparà el projecte de salut territorial de la Cerdanya.

L'AECT HC permet articular la participació de l'Estat francès en el projecte d'hospital transfronterer. El nou òrgan es promogut per la Unió Europea, per la Comissió de Parlament i pel Comitè de les Regions

El nou òrgan constituït ahir a Puigcerdà permet relacionar un estat amb una comunitat autònoma i les administracions locals, gestionar projectes de col·laboració transfronterers i rebre fons europeus.

L'AECT HC està formada per part espanyola per la Generalitat de Catalunya i per part de la República Francesa, pel Govern i l'Agència Regional de Salut del Llenguadoc-Rosselló.

Els òrgans de gestió de l'AETC HC seran: el Consell d'Administració, amb 14 membres, vuit per part catalana i sis per part francesa; el Consell Consultiu, amb 14 membres, vuit designats per la Generalitat i sis pel Govern francès, i que assessorarà a l'AETC HC; la Comissió Executiva, format per cinc persones, tres per part catalana i dos per part francesa; Presidència, que s'alternarà cada dos anys i que comença exercint la Generalitat; i Vicepresidència, que s'alternarà cada dos anys i que comença recaient en el Govern francès, informa l'ACN.

La consellera de Salut en funcions, Marina Geli, va destacar que per part catalana en el Consell d'Administració s'han reservat dos places, una per a l'alcalde de Puigcerdà i una altra pel president del Consell Comarcal de la Cerdanya. Geli va dir que «per part de la Generalitat s'ha volgut que l'administració local estigui tant en el Consell Consultiu com en el Consell d'Administració tot i que la normativa europea no contempla aquesta possibilitat, però que cada govern pot atorgar a qui vulgui».

MEDICINA DE MUNTANYA / La consellera va destacar que l'hospital, junt amb la Universitat de Girona i la de Perpinyà, faran de l'hospital un projecte docent amb especificitat en medicina de muntanya.

L'hospital transfronterer, que es va començar a construir el febrer de l'any 2009, esdevé un nou model de salut més enllà de les fronteres geogràfiques. Al centre hi treballaran uns 200 professionals, entre facultatius, infermers, auxiliars, tècnics i administratius, francocatalans que ja estan treballant en els protocols de formació del personal del centre.

El nou hospital contarà amb 19.000 metres quadrats amb una capacitat de 71 llits, dels quals 56 seran d'hospitalització convencional, 10 d'hospitalització de dia i cirurgia major ambulatòria i cinc d'observació. A més hi haurà quatre quiròfans, 12 boxs a urgències i una amplia sala d'atenció per parts.

El centre dóna cobertura a les comarques de la Cerdanya francesa i catalana i al Capcir, amb una extensió de 1.340 quilòmetres quadrats i que inclouen 53 municipis amb una població de 30.000 habitants.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT