PUBLICITAT

L'Alt Urgell demana un canvi de la llei de protecció d'animals

  • El refugi de Benabarre és insostenible per als ajuntaments amb l'actual finançament
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
Un del gossos al refugi d'animals de l'Alt Urgell Foto: ACN / FERRAN GARCIA QUERALT

El consell d'alcaldes de l'Alt Urgell ha acordat aprovar una moció per a la modificació de la llei de protecció d'animals per poder eixugar el dèficit de la gossera comarcal. Amb l'actual finançament, que suposa als ajuntaments uns dos euros per habitant, no es pot sostenir el manteniment del refugi d'animals. El director del refugi, Ernest Belchi, va explicar ahir que la gossera necessita una ampliació, que no s'ha pogut finalitzar, per assumir els animals que tenen i un treballador més per a donar un bon servei, necessitats que amb l'actual finançament els ajuntaments no poden assumir.

Actualment el Refugi d'Animals de Benabarre, que dona servei a les comarques de l'Alt Urgell i Cerdanya, té 83 gossos i l'any passat per primer cop es van donar més gossos amb adopció que els que van ingressar al centre. Per Belchi això és signe de la feina que es fa al refugi, però que amb l'actual finançament és insuficient. Segons el director del refugi les despeses que suposa el seu manteniment és molt inferior al de les gosseres de la Diputació de Barcelona, pel que el centre treballa amb molta austeritat.

APORTACIONS / El refugi es manté amb l'aportació dels ajuntaments i amb petites ajudes de la Generalitat que subvenciona les esterilitzacions i els xips als gossos amb un nombre limitat. Belchi va explicar que les despeses més grans són el sou dels tres treballadors i les factures del veterinari. Per a Belchi la llei de protecció d'animals obliga a una sèrie de requisits als ajuntaments, però no dóna eines per costejar-los. En aquest sentit, Belchi, va reclamar «un millor sistema de subvencions per a que els animals estiguin amb condicions adequades i els refugis puguin tenir una organització que augmenti les adopcions». Tant el consell comarcal com els responsables de la gossera afirmen que augmentar el territori d'influència de la gossera augmentaria el nombre d'ajuntaments a finançar-la i que això podria ajudar a sufragar les despeses.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT