PUBLICITAT

La Mostra jove aspira a créixer

  • Els grups poden presentar obres de teatre finalitzades o treballs en procés de creació
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Imatge de la passada edició de la Mostra de teatre Foto: ANA

L'Escena Nacional d'Andorra (ENA), entitat formada pel Govern d'Andorra, el Comú de la Massana i la Fundació Crèdit Andorrà, ha posat en marxa la 15a Mostra de teatre jove amb la voluntat de fer créixer el certamen i convertir-lo en un punt de trobada artística de referència. Aquesta iniciativa està adreçada a tots els grups teatrals d'Andorra, de nombre lliure, ja siguin escolars, extraescolars o independents. La Mostra vol ser una plataforma perquè els grups de teatre juvenils donin a conèixer el seu treball i s'estableixi una relació entre escoles i companyies joves amateurs. La cita se celebrarà el cap de setmana del 16 i 17 de juny al Centre Cultural i de Congressos Lauredià. Les preinscripcions es poden fer fins al 30 de març.

Els grups poden presentar obres de teatre finalitzades o treballs en procés de creació i fer servir l'espai de la Mostra per acabar la representació amb la màxima qualitat. Un coordinador farà un seguiment continuat del procés dels grups i els assessorarà a nivell pedagògic, artístic i tècnic.

Pel que fa al mètode d'avaluació, la Mostra vol potenciar l'esperit crític dels joves a l'hora de valorar un espectacle. Per això, entre el jurat hi haurà dos joves representants de cada grup. El premi per als guanyadors serà l'enregistrament i posterior retransmissió del seu taller a Andorra Televisió.

D'altra banda, l'ENA ha organitzat unes sessions de formació gratuïtes per a tots els professors i responsables de grups, amb l'objectiu de guiar-los a l'hora de dur a terme les classes de teatre prèvies i durant la pròpia Mostra. Se celebraran els dies 24 i 25 de març a càrrec d'Eva Pérez, llicenciada en art dramàtic per l'Institut del Teatre de Barcelona.

Els participants a la 15a Mostra de Teatre Jove es divideixen en tres categories segons l'edat: Bambolines, Cametes i Butaca. En el cas que les edats siguin barrejades, s'ha creat una quarta categoria per a donar cabuda a aquests grups, anomenada Calaix de sastre. La temàtica i el gènere de les obres presentades són lliures.

Categories / La categoria Bambolines és per als nens i nenes entre 6 i 8 anys. Hauran de presentar una classe oberta o un taller, que tindrà una durada de 30 minuts com a màxim. A la categoria Cametes s'hi poden presentar alumnes entre 9 i 14 anys. L'activitat que hauran de dur a terme és un taller, que pot tenir una durada màxima de 40 minuts. La categoria Butaca és per als joves entre 15 i 25 anys que, igual que el grup Cametes, hauran de representar un taller. Aquest ha de durar com a màxim 50 minuts.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT