PUBLICITAT

Crida per mantenir la tradició del pubillatge

  • De moment només hi ha un candidat a hereu i un altre a hereuet
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La pubilla i l'hereu actuals, ahir Foto: ANA / M. T.

La Unió Pro-Turisme d'Escaldes-Engordany fa una crida per trobar candidats que vulguin optar al càrrec de pubilla, dama, hereu, pubilleta i hereuet. L'acte d'elecció tindrà lloc el dia 31 de març i comptarà amb un sopar i un ball de nit. La pubilla i l'hereu actuals, Eva Moreno i Sergi Guimaré, van explicar que la seva ha estat una experiència molt agradable i que no volen que es perdi la tradició, per la qual cosa van animar els joves i infants a participar-hi, assegurant que les proves a superar no són difícils.

De moment, només hi ha un candidat a hereu i un altre a hereuet, i hi ha temps fins al 26 de març per inscriure's. Per a optar a ser pubilla, hereu o dama cal tenir entre 17 i 25 anys, i per ser pubilleta o hereuet, entre 7 i 11 anys. La novetat aquest any és la figura de l'hereuet.

Guimaré va assegurar que és una manera de conèixer molts pobles i tradicions de l'àmbit català, mentre que Moreno va treure importància a la prova escrita que s'ha de superar perquè «ningú s'espanti». Moreno també va reconèixer que és difícil trobar candidats perquè molts joves de la franja d'edat per als hereus i pubilles estan estudiant a l'estranger.

NOVA PRESIDÈNCIA / D'altra part, el nou president de l'UPTEE, Carles Núñez, va dir que encara el mandat amb l'objectiu de mantenir els actes que se celebren durant l'any ajustant-los una mica tenint en compte que el pressupost que els assigna el Comú, que ronda els 200.000 euros, s'ha reduït, com la resta de partides, tal com va recollir l'ANA. De la seva banda, el conseller d'Esports, Joaquim Tomàs, va donar tot el suport del Comú a l'UPTEE tant per a l'acte del pubillatge com per la resta d'activitats que organitzen.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT